André Hazes en Sarah van Soelen Beeld Brunopress
André Hazes en Sarah van SoelenBeeld Brunopress

Ex-schoonouders André Hazes teleurgesteld: ‘Hij heeft zijn leven aan haar te danken’

In de documentaire van André Hazes, Crossroads, is zijn ex-vriendin Sarah van Soelen op haar verzoek niet meer te zien. Ondanks dat zij hier zelf voor heeft gekozen, is ze teleurgesteld dat er niet of nauwelijks over haar gesproken wordt in beeld. Ook haar ouders zijn not amused.

André Hazes verbleef vorig jaar in een afkickkliniek in Spanje, maar hij verliet de kliniek sneller dan de bedoeling was, deelde Rachel Hazes met Story. Ex-vriendin Sarah van Soelen wilde graag bij haar vriendje zijn en besloot na zes weken hem op te zoeken in Spanje. Dit bezoekje verliep anders dan ze verwachtte.

Nieuwe informatie

Rachel Hazes deelde met Story informatie die in de docuserie niet aan bod is gekomen. Op het moment dat Sarah André opzocht in Spanje kwam ze voor een nare verrassing te staan: André verbrak hun relatie. Sarah had dit niet zien aankomen en had het er zó moeilijk mee dat André zelfs besloot zijn plek in de kliniek aan haar te geven.

Samen in de kliniek

Sarah geeft aan Story aan dat dit verhaal inderdaad klopt. “Ik vind alleen persoonlijk niet dat André daarmee een of ander groots gebaar heeft gemaakt. Want zes weken eerder regelde ík dat André naar deze kliniek kon. Ik zat daar al omdat ik tot rust wilde komen. De aandacht voor mijn persoon werd mij te veel. Vanuit de kliniek merkte ik dat het niet goed ging met André.”

Alleen zijn

Ze vertelt dat André alsnog enorm veel dronk en nachten doorhaalde. Ze besloot zijn manager te bellen, die direct naar Spanje kwam. Ze waren nog een tijdje samen in de kliniek, tot het moment dat André de relatie wilde beëindigen. Hij gaf aan tijd alleen nodig te hebben.

Maar dat bleek slechts een smoesje. “Na mij had hij Anne Rose, er is nóg iemand geweest en nu heeft hij wéér een Sarah. Van dat alleen zijn is niet zoveel terechtgekomen, lijkt me...” zei Sarah.

Geen bedankje

Het zit Sarah voornamelijk dwars dat ze nooit een bedankje heeft gekregen van André. “Ik ben overal achteraan gegaan. Achter zijn rug om heb ik dingen kunnen schrappen. Eerst voor een week, daarna voor een maand. En niet één keer wordt er in de documentaire gezegd: Dank je wel, Saar!”

Sarah beweert de reden te zijn van het feit dat hij nu goed in zijn vel zit en clean is. “Ik heb ervoor gezorgd dat hij zijn 28e verjaardag heeft gehaald... En in de documentaire word ik vervolgens weggezet als een meisje dat het gewoon nét niet was. Terwijl ik denk: zonder mij was je nog vérder in de afgrond gegaan.”

Dat ze niet op beeld wilde komen heeft hier niets mee te maken zegt ze. “Als hij wat over mij wilde vertellen, mocht dat. Want ik wist dat dat niet negatief kón zijn.”

Ouders Sarah verdrietig

Ook de (stief)vader en moeder van Sarah waren erg verbaasd over de hele situatie. De band tussen hen en André was zo snel dusdanig goed dat hij enkele maanden bij hen heeft gewoond.

‘Het is heel verdrietig wat er allemaal is gebeurd,’ vertelt Ruud van Soelen aan Story. ‘Er is maar één persoon die André’s leven heeft gered, en dat is Sarah. Ik las ergens dat ik degene ben die André naar een afkickkliniek zou hebben gestuurd, maar dat klopt niet. Dat was Sarah.”

Cocaïneverslaving

Ruud en Rebecca van Soelen waren niet op de hoogte van het feit dat André toentertijd ook kampte met een cocaïneverslaving. “Wij dachten dat hij alleen een alcoholprobleem had,” vertelt Sarah’s moeder Rebecca aan Story.

Ook de manier waarop André de relatie met Sarah verbrak, zorgde voor gemengde gevoelens. ‘Sarah, Ruud en ik zouden André in Spanje ophalen na zijn periode in de afkickkliniek,’ vertelt Rebecca. ‘Maar dat liep iets anders dan gepland. We kregen in Spanje een brief waarin André zijn relatie met Sarah beëindigde. Mijn kind kon toen amper ademhalen, Sarah zag dat totaal niet aankomen. Waarom koop je dan een huis samen?’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron Story

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden