Eva Jinek Beeld Brunopress
Eva JinekBeeld Brunopress

Eva Jinek vertelt over haar zwangerschapskwaaltjes: ‘Soms een lijdensweg’

Eindelijk kon ze het delen met de rest van Nederland: Eva Jinek is zwanger van haar tweede kindje! Dit blije nieuws deelde ze afgelopen weekend. Ze geniet van haar zwangerschap en is dolgelukkig dat er een klein wondertje bijkomt. Alhoewel, ze heeft het niet bepaald makkelijk.

Desondanks haar blijdschap heeft Eva het soms wel moeilijk met de zwangerschap: “Het is soms nog een beetje een lijdensweg”, deelt ze in haar nieuwsbrief.

Eva’s cravings

Zo heeft Eva onbeschrijfelijke cravings waarvoor ze vaak ‘dronken’ tripjes voor naar de koelkast moet maken op de late avonden. Prikwater met citroensmaak, mergpijpjes en sojamelk met chocoladesmaak, daar doet ze het voor. Maar dat is niet het enige kwaaltje waar ze het moeilijk mee heeft tijdens haar tweede zwangerschap.

Andere zwangerschapskwaaltjes

Geuren in huis zijn ineens veel intenser en kunnen haar van de kaart brengen: “Ik zweer het je: zwanger zijn is een trip”, vertelt Eva. Ook trappen zijn uit den boze. “Als niemand kijkt, houd ik m’n borsten vast op weg naar boven en beneden, omdat ze zo’n pijn doen.”

Nog een kwaaltje dat veel vrouwen ervaren, en helaas Eva ook, is misselijkheid: “Het spoelt in golven aan, dan weer krachtig, dan weer zeurend op de achtergrond. Regelmatig wordt de zwaartekracht me te veel en eindig ik powernappend op de betonnen vloer met het dunne, niet al te frisse kleed. Ik ben zo moe dat me dat allemaal niets kan schelen.”

Bridget Maasland kampte met zelfmoordgedachtes

‘Blijkbaar vind ik mezelf niet genoeg om voor te leven’

Verbergen is lastig

Eva is erg blij dat ze nu openlijk ‘zwanger kan zijn’ en het niet meer hoeft te verbergen. Het verbergen was namelijk erg lastig voor haar. Niet alleen omdat ze zelf niet kon delen wat voor leuks er aan zat te komen. Ze realiseerde zich dat mensen een zwangerschap verbergen, niet alleen omdat ze niet willen dat iemand het weet, maar ook om niet leuke redenen:“De miskramen, de onvruchtbaarheid, de pijn van kwalen als endometriose, de overgang.”

Eva heeft het met deze mensen te doen te doen en hoopt dat daar in de toekomst verandering inkomt. “Misschien krijg ik nu wel een dochter en groeit zij op in een wereld waar het normaler wordt om het normale leven niet meer te verstoppen”, aldus Eva.

Bron: RTL Boulevard, Grazia

Gigi MarthaBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden