Emile Ratelband over zijn kinderwens: 'Op mijn oproep hadden 180 vrouwen gereageerd' Beeld Brunopress
Emile Ratelband over zijn kinderwens: 'Op mijn oproep hadden 180 vrouwen gereageerd'Beeld Brunopress

Emile Ratelband over zijn kinderwens: 'Op mijn oproep hadden 180 vrouwen gereageerd'

De 73-jarige ondernemer Emile Ratelband heeft in zijn Videoland-documentaire 'Op Hete Kolen: Het Leven Volgens Emile Ratelband' een wel hele bijzondere uitspraak gedaan over zijn onverzadigbare kinderwens. Ratelband heeft al vijf dochters en drie zoons. Zijn negende kindje, uit een draagmoeder, kan elk moment geboren worden.

Nog een jongetje

"Er komt een jongetje bij", vertelde Emile trots aan Omroep Gelderland. De naam van de nieuwe telg is ook al bekend: Willibrord. Emile wil op deze manier zijn goede vriend, de onlangs overleden, Willibrord Frequin eren. Willibrord was hiervan op de hoogte en was volgens Emile bijzonder vereerd.

Het negende kind van Emile Ratelband wordt binnenkort geboren. De positiviteitsgoeroe zegt dat hij het kind alleen wil gaan opvoeden. Op dit moment heeft Emile al acht kinderen uit drie relaties, waarvan eentje van een draagmoeder.

'Welke vrouw wil een kindje van mij dragen?'

In de nieuwe Videoland-documentaire gaat Emile uitgebreid in op zijn onverzadigbare kinderwens. Wanneer zijn kapper vraagt of het klopt dat Emile op zijn leeftijd nog steeds meer kinderen wil, reageerde hij volmondig met 'ja'. "Ik neem nog een jongetje." De kapper vraagt verder hoe Emile dat wil doen en of hij zich daarvoor gewoon kan aanmelden. "Officieel is dat verboden", reageert Emile.

Daarom doet de ondernemer het op zijn eigen manier. "Dat is een risico nemen." Emile vertelt dat hij op Facebook en LinkedIn een foto heeft geplaatst van hem met een kindje. Daarbij stelde hij de vraag: "Welke vrouw wil er een kindje van mij dragen?" En daar kreeg hij veel reacties op, waarvan er ook veel afvielen, zo vertelt hij.

Vlees op vlees

"Op de eerste oproep hebben 170 tot 180 vrouwen gereageerd. Die heb ik allemaal benaderd. De eerste vrouw zei: 'Ik wil er 200.000 euro voor hebben.' Toen zei ik: 'Ik betaal er niet voor'." Een volgende vrouw vroeg volgens Emile 100.000 euro. "Toen dacht ik: het gaat al de goede kant op."

Een derde vrouw vroeg aan Emile hoe dat ging gebeuren. "Gaat dat door middel van een spuit? Toen zei ik: 'Nee, vlees op vlees'." Dat wilde de vrouw volgens Emile niet. Waarbij hij opmerkt dat hij dat bij het zien van haar foto ook niet met haar wilde. Uiteindelijk was er een vrouw die er wel voor open stond. "Met die vrouw heb ik dus een kind verwekt."

Lees ook Marieke Elsinga verklapt geslacht van baby: ‘Het lijstje met namen is nog best lang’

Kijkers reageren

Videoland post het fragment uit de documentaire op Instagram, waarop veel negatieve reacties volgen. "Levensgevaarlijk deze staats-debiel 😢", reageert een kijker. Veel kijkers snappen niet dat hierover een documentaire wordt gemaakt. "En dit krijgt een eigen serie? Hoe laag kan je zakken Videoland... 🙄 de Voice wordt van tv gehaald maar dit is in 2022 dood normaal ofzo? Er gaat hier echt iets mis hoor." Veel mensen vinden Emile Ratelband maar een 'enge vent'. "Waarom krijgt deze griezel een eigen docu? Jezus, dit is toch niet oké. Enge vent."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Videoland / RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Mirte TimmersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden