Ellemieke Vermolen Beeld Charise Rozenbeek
Ellemieke VermolenBeeld Charise Rozenbeek

Ellemieke Vermolen herdenkt stilgeboren zoon: ‘Ik telde je vingers zoals een moeder dat doet’

Ellemieke Vermolen stond donderdag stil bij haar stilgeboren zoontje Josha. In haar nieuwe boek Kom weer in je kracht na verlies vertelt Ellemieke over het verlies van haar zoon die ze samen met haar toenmalige partner Sergio Herman kreeg.

“Ik ben dankbaar dat ik mijn verhaal mag delen”, aldus de 46-jarige schrijfster in een bericht op Instagram.

Stilgeboren zoon

“Je werd op mijn borst gelegd, ik telde je vingers en je teentjes zoals een moeder doet als ze voor het eerst haar kindje vasthoudt”, zegt Vermolen over de dag waarop Josha werd geboren. Daarbij deelt de schrijfster een foto van het boek, waarin een plaatje van Josha te zien is.

“Op deze dag krijg jij na 6 jaar een gezicht”, vervolgt Vermolen. “Vandaag sturen wij ons verhaal de wereld in met ons boek. Jouw cadeau aan mij en mijn cadeau aan jou. Inderdaad ik zie het als een cadeau. Ik ben dankbaar dat ik mijn verhaal mag delen. Deze dag vier ik met mijn jongens met taart en champagne. Dat gaan we doen vandaag. Van mijn 💜 naar jouw hart. In liefde en licht.” Onder de intieme foto krijgt Ellemieke veel steunbetuigingen van volgers.

Ellemieke Vermolen (46) over stilgeboorte zoontje

‘Het was botte, hartverscheurende pech’

Interview met Flair

Ellemieke vertelt in een exclusief interview met Flair meer over het verlies van haar zoon en het boek dat ze hierover heeft geschreven. “Hij was helemaal af. Klaar om te leven. Alleen had hij zijn oogjes dicht. Ik had geen idee van het verdriet dat mij nog te wachten stond. Het was een oog in de storm.”

Bron: Instagram

Merel DuitCharise Rozenbeek

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden