Eindelijk verraad en gemeen gekonkel in Expeditie Robinson Beeld RTL
Eindelijk verraad en gemeen gekonkel in Expeditie RobinsonBeeld RTL

Eindelijk verraad en gemeen gekonkel in Expeditie Robinson

Het is weer tijd voor Expeditie Robinson. John en Rob zitten op het afvallerseiland (dat wordt snullen) en Stefano gaat daar ook heen, Kamp Zuid won de vorige proef en Sterrin is nu op tweedekanseiland.

Yuki en Rene staan wederom een cis proberen te vangen “goed voor het huneur”, behalve dan dat er geen vis gevangen wordt. En dan wordt er tóch een vis gevangen in een fuik. Op Noord wordt Sterrin gemist, vooral door Annemiek. Ik vind het wel een beetje een zielige bedoeling worden dat Zuid alles zo goed voor elkaar heeft (ze winnen de proeven, hebben vis, fruit eh groente) en Noord verliest alles en heeft al twee keer een eilandraad gehad. Maar daar komt dus verandering in: DE KAMPEN WORDEN OPNIEUW INGEDEELD.

Afvallerseiland

En dan op afvallerseiland: John vindt het leuk met Rob, andersom minder: “Energiesluipende zeerover”, zegt Rob. En daar komt Stefano, met brief, waarin staat dat er duel tegen een van de kandidaten op afvallerseiland plaats gaat vinden. Rob begint meteen een charmeoffensief. Valt niet in goede aarde bij John: "Wat een komiek zeg. Hij is aan het manipuleren."

De Hussel

Kamp Noord en Zuid krijgen een brief: "pak al jullie spullen, de boot komt jullie halen". Robbert raakt meteen in paniek want hij moet zo weg bij z'n meissies Dyantha en Britte - die hebben een bondje.

Volgens Kaj kan Zuid de overwinning al ruiken en zakt Noord steeds verder af. Maar daar komt nu verandering in. Annemiek heeft er geen zin meer in: als ze de proef verliezen, gaat zij naar huis, denkt ze. Defano, Jan en Jasper worden gewisseld met Yuki en Rene. En terwijl iedereen baalt, zegt Annemiek dat ze de energie terug voelde komen. Ook de immuniteitsringen, die nog steeds bij Rene & Sylvana en Britte & Jasper zijn, moeten verdeeld worden. Britte geeft hem aan Jasper en achteraf denkt ze: dat was misschien wel heel lief. En Rene en Syl verloten hem, Rene neemt het mee.

Proeftijd in nieuwe formatie!

Draaiende cirkel en labyrint in beweging krijgen om het balletje in het gat te krijgen - lijkt makkelijker dan het is. Een kamplid mag instructies geven - Noord kiest voor Jan (de voetbalcoach) en Zuid zet Britte aan de zijkant. Je ziet die Jan kijken: wat een bende! Eens hoor, zelden heb in m'n leven zoiets klungeligs gezien. Jan raakt ook geïrriteerd: STOP HEM NOU DEFANO. Zuid is gewoon een beetje aan het rennen en dan gaat dat balletje door het rad heen. Ineens krijgt Britte kortsluiting: ze weet niet meer of ze nou naar voren of achteren moeten lopen. Ineens wordt Britte Jane Fonda zegt Dyantha, denkt Robbert bij hun proef aan Holland in Beweging en vindt Jasmine het een beetje een 'oude lullenclub'.

Noord heeft ineens een nieuw ritme en ze hebben een voorsprong. Ineens hebben ze het te pakken. Sylvana raakt in blinde paniek ("Hou me vast, hou me vast"), maar voordat ze kan vallen, hebben ze gewonnen.

Ontmoeting nieuwe kamp

Kamp Zuid moet naar de eilandraad en Yuki ziet een grote kans dat hij naar huis moet. Dus hij probeert meteen een plekje in het kamp te krijgen, tot verbazing van Rene.

Duel afvallerseiland

Stefano gaat strijden tegen John. Ze moeten op een kruk staan, mogen zichzelf bovenin vasthouden, maar de kruk heeft één poot. Wie als eerste de grond raakt, gaat naar huis. Puur fysiek dus. John staat zo stil als een standbeeld, maar Steef is z'n kruk al kwijt. En dan valt Stefano en zingt John: "jij krijgt die lach niet van mijn gezicht." Ik snap gewoon NIET dat John steeds doorgaat, want hij is echt geen Robinson. Die laat zich het liefst een beetje verzorgen. Stefano vind ik zielig - die moet naar huis (en nu echt!). Rob kan z'n ogen niet geloven als John komt aanvaren: "Man, man, man: is 'ie er weer hoor."

Lees ook: Expeditie Robinson napraat #6: Een knutselworkshop op kamp Noord: twee visnetten

Eilandraad

En er is nu gekonkel! Jasmine heeft een idee en vertelt dat aan Dyantha, maar die heeft een bondje met Robbert en Britte en dat is een meerderheid. Gekonkel en daarin wordt JASMINE (!) het slachtoffer. Dus niet een van de twee nieuwelingen, want die mannenkracht kunnen ze misschien nog wel gebruiken. Yuki wordt bij het plan betrokken - Jasmine heeft nog steeds geen enkel idee van wat er gaande is. En eindelijk, lieve mensen, is de echte expeditie Robinson vibe een beetje terug, in plaats van dat gezellige gedoe de hele dag.

Rene baalt van Yuki: "Ik voel me lichtelijk bedreigd, maar ik heb de immuniteitsring." En dat is maar goed ook, want Yuki moet Rene overhalen zijn immuniteitsring in te zetten. Dat plan lijkt te werken, want Rene zegt tegen Jasmine dat hij de immunniteitsring gaat inzetten - maar dat doet 'ie uiteindelijk niet, zo blijkt ná het stemmen.

Jasmine ziet de stemmen op haar binnenkomen en dan ineens beseft ze: ik word hier genaaid. She is not amused. "Ik ben loyaal en houd me aan de afspraken en het is teleurstellend dat dit andersom niet zo is. Ik ben niet boos, maar teleurgesteld en het voelt als verraad" - oh, hier had ik zoveel zin in! Uiteraard hoeft ze niet naar huis, maar ze gaat met de persoon die wordt weggestemd tijdens de eilandraad op tweedekanseiland naar afvallerseiland (snap jij 't nog?). Joe! Tot vrijdag.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: RTL 4

Selien KosterRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden