Einde van de familie Meiland: 'Op een gegeven moment is het toch klaar?' Beeld Brunopress
Einde van de familie Meiland: 'Op een gegeven moment is het toch klaar?'Beeld Brunopress

Einde van de familie Meiland: 'Op een gegeven moment is het toch klaar?'

Na een aantal succesvolle jaren op de buis wil de familie Meiland er nu toch wel een eind aan breien. Dat vertelt Martien Meiland tijdens een interview met Shownieuws bij de Libelle Zomerweek. Samen met Erica vertelde hij onder meer over hun toekomstplannen en hun ervaringen met bekendheid.

Toekomstvisie

Nu de uitzendingen van Chateau Bijstand klaar zijn, vragen fans zich af wat de familie Meiland nu gaat doen. Op de vraag of de familie over vijf jaar nog op televisie te zien is, heeft Martien een duidelijk antwoord. Hij denkt namelijk van niet: "Ja, weet je, op een gegeven moment is het toch klaar?"

Maar na twee veelbekeken tv-programma's en de nodige verhuizingen lijkt de familie toch nog niet helemaal klaar te zijn met de spotlights. Erica vertelt namelijk dat de familie inmiddels bezig is met een nieuw project: een gezamenlijk boek.

"Daar zijn we nu over aan het spreken met Jan Dijkgraaf, de schrijver. Het is dus nog heel pril, maar ik denk wel dat het een heel leuk idee is," vertelt Erica. Voor Martien is dit allemaal nog nieuw, hij geeft aan er niks vanaf te weten. "Ik weet helemaal niet waar je hebt over hebt, dit is een heel nieuw item voor mij," reageert hij. Wat ze de komende tijd verder nog gaan ondernemen, is onbekend.

Boekenreeks

Het zou niet het eerste boek zijn dat de Meilandjes uitbrengen. Zo kwamen zowel Erica als Martien eerder al met een biografie. Over het boek van Erica ontstond destijds nogal wat ophef. Zo vertelde ze in haar boek dat ze vrouwen met een hoofddoek vindt lijken op pinguins en noemde ze hoofddoeken 'niet normaal'.

Dit bracht nogal wat reacties teweeg, zo ook van Chantal Janzen. Ook dat komt ter sprake tijdens het interview. "Daar was ik zwaar in teleurgesteld, in Chantal. Ik vond Chantal altijd heel leuk, maar dan denk ik: maar je begrijpt het gewoon niet, je hebt je er niet in verdiept," aldus Erica.

Bekendheid

De familie Meiland is inmiddels een veelbesproken onderwerp in Nederland en daar zijn ze zich zelf zeker bewust van. Tijdens het interview komt de keerzijde van hun bekendheid aan bod. Erica vertelt dat ze het jammer vindt dat ze niet zo 1,2,3 een bezoekje kan brengen aan de IKEA. Daarbij refereert Erica naar Martien: "Je gaat zeker met hem niet graag meer ergens heen, dat is wel jammer."

Lees ook Meilandjes nemen afscheid van leven in de bijstand: ‘Martien verlangt echt weer naar luxe want hij is strontchagrijnig’

Emotioneel weerzien

Een tijdje geleden werd bekend dat de familie Meiland een bezoekje had gebracht aan hun oud schoonmaakster Nadège om haar een hart onder de riem te steken. De schoonmaakster die regelmatig te zien was in Chateau Meiland is namelijk ernstig ziek.

"Het was heel emotioneel om Nadège weer te zien. Het is vreselijk voor haar," aldus Martien. Ook Erica vertelt over het weerzien: "Ze zag er ziek uit, daar schrok ik wel van. Ze had een vriendin meegenomen om auto te rijden, want dat kon ze zelf niet, zo moe was ze. Maar ze was zo blij om Claire te zien, ze was helemaal geëmotioneerd. Dat was heel mooi om te zien."

De familie had Nadège al een tijd niet gezien. Martien en Erica noemen het vooral heel fijn dat ze hun schoonmaakster weer even gezien en gesproken hebben. De tijd hebben ze goed benut voor het ophalen van mooie herinneringen aan hun tijd in Frankrijk. "We zijn ook nog even met z’n drieën in de eetkamer gaan zitten, herinneringen opgehaald en dat we zo gelachen hebben met elkaar. Ja, heel fijn," aldus Martien.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: Brunopress

Mirte TimmersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden