Koning Willem-alexander en koningin Máxima Beeld Brunopress
Koning Willem-alexander en koningin MáximaBeeld Brunopress

Een bijzondere lunch date: koning Willem-Alexander zoekt 100 mensen om mee te lunchen

Op 26 april viert koning Willem-Alexander dat hij tien jaar koning is. Reden voor een feestje! Om dit te vieren, nodigt de koning 100 gasten uit om te komen lunchen in de Oranjezaal op Paleis Huis ten Bosch. Zin in een koninklijke maaltijd?

En hoe scoren wij een uitnodiging?

Lunchen met koning Willem-Alexander

Een tienjarig jubileum is best een big deal. Dat moet natuurlijk groots worden gevierd met bijzondere gasten. Daarom kondigt koning Willem-Alexander op Instagram aan dat hij op zoek is naar 100 lunchgasten. In een grappig filmpje is te zien hoe Wim-Lex de mouwen opstroopt en meehelpt in de keuken ter voorbereiding van deze bijzondere lunch.

Dikke tien

Oké, wie mogen er allemaal komen naar deze lunchparty en hoe kunnen wij erbij zijn? Gewoon bij Willem-Alexander en Máxima aankloppen, is geen optie. Dikke kans dat je naar huis wordt gestuurd. Het feestmaal, oftewel het ‘10Maal’, is bedoeld voor 100 mensen die zich hebben ingezet voor anderen.

In het filmpje zegt de koning: “De afgelopen tien jaar heb ik heel veel mensen ontmoet die zich fantastisch inzetten voor anderen, voor de buurt of het algemeen belang. Voor hun inzet voor Nederland wil ik die mensen bedanken.”

Prinses Amalia praat over de bedreigingen

‘Ik mis het normale leven’

Voordragen

Ken je iemand die het afgelopen jaar een dikke tien heeft verdiend nadat hij of zij zich heeft ingezet voor een ander? Draag diegene voor.

Op Instagram wordt uitgelegd wat je moet doen. “Moet u direct denken aan die ene persoon, die helper in nood, dat baken in de buurt, die probleemoplosser, gangmaker, verzoener, inspirator of verbinder? Iemand voordragen kan tot en met maandag 20 februari via de website www.10maal.nl. Samen met koningin Máxima biedt de koning dit ‘10Maal’ aan op woensdag 26 april 2023 op Paleis Huis ten Bosch. Zij verheugen zich erop om honderd gasten te ontvangen die met hun inzet voor anderen en voor hun omgeving het verschil maken”, schrijft het Koninklijk Huis.

Bekijk hieronder het filmpje. Wie weet zit jouw kennis straks wel tegenover het koningspaar. Of jij zelf natuurlijk.

Bron: Margriet, Koninklijk Huis

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden