André en Eloise Beeld Brunopress
André en EloiseBeeld Brunopress

Een bekende paps of mams: dít zijn Nederlandse en buitenlandse nepo babies

Nepo babies, het hele internet staat er momenteel vol mee. Een nepo baby, ook wel nepotisme baby, is een kind van een beroemdheid die vervolgens zelf óók beroemd wordt. Dit komt natuurlijk (deels) omdat rijke ouders veel invloed hebben in de maatschappij en zo kunnen verzekeren dat hun nazaat ook aan de top komt.

Wij hebben hier een lijstje van bekende personen uit binnen -en buitenland die in de categorie ‘nepo baby’ vallen. Hoeveel herken jij er?

Beckham kinderen

Victoria Beckham groeide op in een welvarend gezin. Haar ouders hadden een succesvolle elektronica groothandel. Zelf werd ze vervolgens groter en bekender door de Spice Girls en ze is nu succesvol fashion designer. David Beckhams ouders vielen wat meer in de gemiddelde klasse. Zijn vader was keukenmonteur en deed er alles aan om David's voetbaldroom waar te maken en zijn moeder was kapster. David werd een bekende voetballer en is nu mede-eigenaar van Inter Miami FC en Salford City.

Dit stel is samen enorm bekend geworden en ondanks het feit dat ze hun kinderen een zo normaal mogelijk leven hebben geboden, zijn Brooklyn, Romeo, Cruz en Harper niets tekort gekomen. Zo heeft Brooklyn Elton John als zijn peetvader en heeft hij zijn passie gevonden in fotografie en modellenwerk en volgt Romeo in de voet(bal)sporen van zijn vader.

Kardashians

Je zou misschien denken dat het Kim was die de familie bekend maakte door haar viral sextape, maar de wereldberoemde familie was al erg bekend met de media voordat ze aan de realityserie begonnen. Caitlyn Marie Jenner, toen Bruce Jenner, is namelijk een gepensioneerd Olympisch gouden medaillewinnaar en verdiende dus al goed door diens beroep in de sport en mediabekendheid. De Kardashians braken uit door hun serie, maar hebben allemaal kunnen profiteren van hun achtergrond.

En niet alleen Kim, Kylie en de andere dames krijgen hierdoor genoeg brood op de plank. Ook het kroost wat de afgelopen jaren op de wereld is gezet, is op de wereld gekomen met een flinke bankrekening én bekendheid.

André en Roxeanne Hazes

Deze namen komen je hoogstwaarschijnlijk bekend voor. Ondanks het feit dat hun vader op jonge leeftijd is overleden en de twee kinderen van André Hazes een moeilijke jeugd hebben gehad, zijn ze wel beiden in de voetsporen van hun vader getreden. Ze hadden al enorme naamsbekendheid in Nederland en dat maakt het uiteraard wel makkelijker om je weg te vinden in de muziek- en mediawereld.

Dave en Donny Roelvink

De Roelvinkjes zijn in het verleden vaak op de buis verschenen met verschillende televisieprogramma’s. Dries Roelvink won in 1985 een talentenjacht Shorts of London op het Rembrandtplein in Amsterdam en focuste zich daarna volledig op zijn zangcarrière. Hij kreeg daarna een eigen realityserie en deed mee aan verschillende reclamespotjes. Je kent hem misschien wel van de ANWB commercial met zijn felgele speedo. Hij groeide al snel uit tot een bekende Nederlander.

De twee zoons hebben zeker kunnen profiteren van deze bekendheid en hebben allebei een goede carrière opgebouwd. Donny is nu model, acteur en influencer en ook Dave heeft modellenwerk gedaan en is zich daarna gaan focussen op draaien als dj. Beide mannen zijn ook bekend geworden door verschillende televisieprogramma's.

Noah Vahle

Linda de Mol, moeder van Noah Vahle, is zelf ook een nepo baby. Haar vader was namelijk John de Mol senior, een bekende zanger in Nederland. Als jong meisje debuteerde Linda vervolgens op de Nederlandse televisie door te zingen in het AVRO’s kinderkoor en deed daarna mee in verschillende tv-programma's. Nu is Linda een BN 'er die een grote plek in de mediawereld in beslag neemt.

Noah begon haar mediacarrière als junior producer bij BNNVara. Vervolgens kreeg ze in 2021 een eigen sportrubriek bij HLF8. Dat was een door haar neef Johnny de Mol gepresenteerd programma. Door haar familiegeschiedenis en de bekendheid die haar ouders en andere familieleden hebben opgebouwd, heeft Noah veel kansen in diezelfde wereld gekregen.

Eloise van Oranje

Grafin Eloise is de afgelopen jaren doorgebroken als influencer. Zij is een van de weinige leden van het Nederlandse Koningshuis die zo actief online haar leven deelde. Eloise van Oranje is het eerste kleinkind van prinses Beatrix en het enige kleinkind dat prins Claus bij leven heeft meegemaakt.

Door haar koninklijke achtergrond en familie trok Eloise veel aandacht op het moment dat ze online actief werd. Ze wist al snel een groot bereik op te bouwen, heeft een boek uitgebracht, is actief op televisie en regelmatig te zien en lezen in verschillende magazines. Ze zal hier uiteraard veel werk en tijd in hebben gestoken, maar ze weet zich in de mediawereld wel te onderscheiden doordat zij blauw bloed heeft.

Bron: People / Wikipedia

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden