stien den hollander st10 Beeld Brunopress
stien den hollander st10Beeld Brunopress

Douze points: dít mag ST10 doen bij de finale van het songfestival

Over zes dagen is het zo ver: de aftrap van het Eurovisiesongfestival. Menig Songfestival-fan heeft de datums van de halve finales en de finale zeer waarschijnlijk met een rode pen omcirkeld op zijn of haar kalender. Datzelfde geldt voor zangeres en oud-kandidaat ST10. Ze speelt namelijk een belangrijke rol tijdens de finale van het liedjesfestijn.

Wat kunnen we verwachten?

Punten uitdelen

S10 zal namens Nederland de punten uitdelen in de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Dat schrijft de zangeres, die vorig jaar namens Nederland meedeed aan het muziekevenement en elfde werd, op Instagram.

“Good evening Europe!!! Ik mag namens Nederland de punten uitdelen in de finale van het songfestival”, schrijft Stien den Hollander, zoals de zangeres voluit heet, bij een video van zichzelf op het songfestivalpodium.

De tekst gaat door onder de Instagram-post.

Matching outfits en ronddraaiende podiums

Dít is hoe Mia en Dion het publiek verrassen

BN’ers

De punten worden vaak door de inzending van het jaar ervoor uitgereikt, maar soms ook door andere bekende Nederlanders. Zo deelden onder anderen Jeangu Macrooy, OG3NE, Emma Wortelboer en Tim Douwsma de punten al eens uit.

De finale is dit jaar op zaterdag 13 mei. Eerst moeten artiesten zich echter nog kwalificeren in de halve finales op 9 en 11 mei. Voor Nederland doen dit jaar Mia Nicolai en Dion Cooper mee aan het songfestival. Zij treden op in de eerste halve finale.

Bron: ANP

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden