Douwe Bob Beeld Brunopress
Douwe BobBeeld Brunopress

Douwe Bob vindt vader zijn van drie kinderen echt lastig: ‘Ik besef me dat ik onmogelijk een volwaardige vader kan zijn’

Douwe Bob vindt het een behoorlijke uitdaging om vader van drie kinderen te zijn. Bij drie verschillende vrouwen heeft hij een kind: zoontje Elias (mei 2022), dochter Bobby Lou (december 2021) en dochter Ziggy (december 2021). Hij heeft het zichzelf “erg moeilijk” gemaakt, zo vertelt de zanger in een uitgebreid interview met het AD.

“Het is echt lastig. Alle drie zijn even belangrijk voor me, maar de situaties zijn verschillend. Ik zoek naar een manier, terwijl ik besef dat ik onmogelijk voor drie kinderen bij drie moeders een volwaardige vader kán zijn”, vertelt de zanger aan de krant. “Dat is fucking lastig, met een hoofdletter F. Dat weegt op me. Al vindt liefde uiteindelijk altijd wel een weg.”

Vader van drie jonge kinderen

De zanger en Anouk, bij de aankondiging van de zwangerschap nog zijn ex-vriendin maar nu zijn verloofde, gaan binnenkort samenwonen. Met dat besluit vreest Douwe Bob ervoor dat hij zijn twee andere kinderen tekort zal doen.

“Liefst zou ik met z’n allen samenwonen in een boerderij in Griekenland, maar dat kan niet”, aldus de zanger, die hoopt dat ze op tweede kerstdag misschien bij hem kunnen zijn, al weet hij dat ook dat ingewikkeld wordt. “Die kleine meiden willen straks ook graag bij hun moeder zijn, ga ik dan met drie moeders aan tafel zitten met kerst? Dat zijn dingen waarover ik nu af en toe pieker en waarvan ik slecht slaap.”

Eindelijke eerste dochter ontmoet

Douwe Bob heeft afgelopen maand voor het eerst zijn tweede dochter ontmoet. In een interview met het AD vertelt de zanger over zijn ontmoeting met Ziggy die, een week na zijn dochter Bobby Lou, bij een andere vrouw werd geboren.

“Ze is al bijna een jaar, dat was een bijzonder moment. Ze heeft een Surinaamse moeder, maar ze is heel licht uitgevallen, ze lijkt wel op mij”, vertelt Douwe Bob aan de krant. “Een prachtige meid, klein van stuk. Het lijkt mij mooi - en haar moeder ook - dat die kleine en ik wat met elkaar opbouwen.”

Lang heeft Douwe Bob zijn dochter Ziggy niet gezien, omdat het contact met de moeder niet goed was. “Dat lag net zo goed aan mij, ik heb ook verzaakt’’, aldus de zanger. “Ik was in een soort van totale paniek. Maar weet je wat moeilijk is? Alles wat ik zeg, ook nu in dit gesprek, is link. Ik wil niemand kwetsen, maar elk woord dat ik zeg kan verkeerd overkomen, is het niet bij de één dan misschien bij de ander. Dat maakt het allemaal heel precair.”

Bron: AD.nl, ANP

RedactieBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden