Donny Islam Beeld Brunopress
Donny IslamBeeld Brunopress

Donny Roelvink geeft update over teelbalkanker: ‘Beste scenario wat je kan hebben’

Op de valreep van 2022 heeft Donny Roelvink goed nieuws. Halverwege december deelde Donny dat hij teelbalkanker had, waarvoor hij meteen onder het mes is gegaan. Nu deelt hij op Instagram dat hij geen verdere behandeling nodig heeft.

‘Een bizarre sneltrein’ noemt Roelvink de afgelopen twee weken.

Beste scenario wat je kan hebben

“Ik heb (…) gisteren de uitslag gekregen van mijn tumor onderzoek en hoe gek het ook klinkt is mijn scenario het beste wat je kan hebben”, begint Donny zijn verhaal. Hij wist al dat er geen uitzaaiingen te zien waren op de CT-scan, wel moest nog duidelijk worden of hij verdere behandeling nodig zou hebben. Donny legt uit: “Wanneer er deze vorm van kanker wordt geconstateerd heb je twee vormen, een ‘non-seminoom’ (agressief) en een ‘seminoom’ (minder agressief). Die laatste heb ik, ook heb je per soort nog een gevaar stadium waar dan bij sommige aansluitende chemotherapie nodig is. Het goede nieuws is dat ik een ‘Seminoom stadium 1’ heb waar geen chemotherapie voor nodig is!”

Nog niet volledig schoon

Van het ziekenhuis is Donny nog niet af. “Om de zoveel tijd check-ups en echo’s om de boel goed in de gaten te houden. Volledig ‘schoon’ kan ik mezelf dus nog niet noemen maar dit is natuurlijk onwijs goed en geruststellend nieuws!” De 25-jarige BN’er bedankt zijn volgers voor hun ‘onvoorstelbare steun’. “Daarom wil ik jullie met heel mijn hart bedanken 🤍.” Ook deelt hij een mooie boodschap met zijn fans: “Dit jaar heeft voor mij veel ups en downs gekend, alleen heb ik alle downs mij nooit laten breken. Dus laat dat ook niet bij jou gebeuren 🙏🏻.”

De tekst gaat verder onder de post.

Fijne reacties

Donny krijgt veel fijne reacties. Zo schrijft presentator Kaj Gorgels: “Love u bro! Die uitzaaiingen in de eerste ronde KO gemept. Laat ze opzouten. 2023 is jouw jaar, daar gaat niets wat aan veranderen. ❤️.” Zijn broer Dave laat: “❤️💪🏻”, achter in de comments. Ook vader Roelvink schrijft: “Love you. ❤️”

Bron: Instagram

Fleur HartmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden