Donny Roelvink Beeld BrunoPress
Donny RoelvinkBeeld BrunoPress

Donny Roelvink: ‘Dan zakt de grond onder je voeten vandaan’

Donny Roelvink krijgt eind 2022 te horen dat hij teelbalkanker heeft. Gelukkig zijn er na de operatie geen uitzaaiingen gevonden maar hij moet de komende jaren waakzaam wachten en dat vindt hij best spannend. Dat vertelt Roelvink in de radioshow Start met Fernando.

Bezoek aan huisarts

“Ik had eigenlijk, heel plat gezegd, een paar weken geleden pijn aan mijn kruis”, vertelt Donny eerlijk. “Ik werd wakker in de ochtend en voor de mannen, die herkennen dat gevoel misschien wel, het was eigenlijk net alsof ik er een trap in had gehad.” Hij denkt dat hij verkeerd heeft gelegen maar als de pijn een paar weken later terugkomt besluit hij naar de dokter te gaan.

“Ik heb gewoon naar mijn lichaam geluisterd en ben de volgende dag naar de huisarts gegaan, die heb ik ernaar laten kijken”, vervolgt Donny zijn verhaal. Als de huisarts hem doorstuurt voor een echo wordt al snel duidelijk dat het niet goed is. “Je wil er niet aan denken, maar toch voelde ik in mijn lichaam dat het wellicht kanker zou kunnen zijn.”

De uitslag

“Ik weet nog dat ik in de wachtkamer zat te denken wat ik zou eten die avond (…), niet wetende dat vijf minuten later mij gewoon verteld werd dat ik teelbalkanker had”, vertelt Donny. “Dan zakt de grond onder je voeten vandaan, staat je wereld op z’n kop en twee seconden dacht ik echt: dit is het dan. Dat dacht ik.”

Na een operatie wordt het duidelijk dat hij geen uitzaaiingen heeft en daarom ook geen nabehandeling of chemotherapie nodig heeft. Voor nu krijgt de realityster om de drie maanden een controle om het in de gaten te houden. “Ook dat is een beetje spannend. Het doet mentaal wel iets met je. Maar ik moet zeggen dat ik er wel positief insta.”

Bron: RTL Boulevard

Lotte HesselingBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden