Documentairemaker Cheeru over André: 'Mensen hebben een mening over hem zonder echt te weten wie hij is' Beeld Brunopress
Documentairemaker Cheeru over André: 'Mensen hebben een mening over hem zonder echt te weten wie hij is'Beeld Brunopress

Documentairemaker Cheeru over André: 'Mensen hebben een mening over hem zonder echt te weten wie hij is'

Na een jaar lang zijn gezicht niet te hebben laten zien, komt André Hazes (28) met een docuserie, genaamd André Hazes: Crossroads. Maakster Cheeru Mampaey was overal bij - ook toen de zanger door een diep dal ging.

Bij Veronica Superguide doet Cheeru een boekje open over de inhoud van de serie. De Videoland-documentaire zou namelijk antwoord moeten bieden op álle vragen die we hebben over de zanger.

Eerlijk

Cheeru had voordat ze André twee jaar volgde, nog nooit iemand ontmoet die zo eerlijk was op televisie. "Alle maskers gaan af en alles wordt eerlijk verteld", zegt ze.

André kreeg tussen het filmen van de docu door wat beelden te zien en hij reageerde zelfs met: "Wat ik toen heb gezegd, dat slaat eigenlijk helemaal nergens op." Dit pakte Cheeru op door aan het einde van de serie nog een laatste interview met hem te doen, zodat hij op beeld kan reageren op oude fragmenten. Dit biedt een rode draad in het verhaal en geeft hem de kans om nog wat dingen recht te zetten.

Anders dan gepland

Het was de bedoeling dat Cheeru Mampaey André in 2020 zou gaan filmen, omdat hij negen maanden later in Ahoy zou staan. Dit liep even heel anders.

"Het was tijdens corona en we dachten dat de documentaire hem zou volgen als artiest. Ik zag wel dat hij het zwaar had, maar ik kende hem natuurlijk nog niet," vertelt Cheeru aan Veronica Superguide. "Pas later, in die eerste zomer, kwam het besef dat het echt niet zo goed ging. En dat zijn we blijven volgen."

De docuserie is geen luchtige realityshow, deelt Cheeru. “Allesbehalve. Het is best zwaarmoedig, eigenlijk." Alle emoties krijg je mee en we krijgen een 'point of no return' te zien. "Vanaf daar moest hij terug opbouwen tot waar hij vandaag de dag is, en alle emoties krijg je mee. Ik hoop dat ik erin ben geslaagd het zo goed mogelijk weer te geven.”

Gezoend tijdens opnames

Cheeru was op een bepaald moment wel bang dat André zou willen stoppen met het filmen van de docu toen het zo slecht met hem ging. Dit gebeurde gelukkig niet. Ondanks dat Cheeru deze uitkomst van de docuserie niet had verwacht, ging zij als documentairemaker gewoon door met filmen. "Het gebeurde gewoon, dus het was logisch dat het onderdeel zou worden van het verhaal", zegt ze.

Over André Hazes wordt al jaren heel veel geschreven, maar op een gegeven moment werd Cheeru er ook bij betrokken. Ze zouden gezoend hebben tijdens de opnames. "Toen ze ook over mij begonnen te schrijven, zag ik dat het veel media ook niet uitmaakt wát ze schrijven, zolang ze maar elke dag iets hebben", zegt ze. "Daardoor ben ik wel gaan beseffen hoe frustrerend dat kan zijn.”

Sarah van Soelen

Er ontstonden veel vragen en ophef over het feit of André's exen in de docu te zien zouden zijn. Met de voornaamste interesse in Sarah van Soelen, die een groot deel tijdens het filmen van de serie nog samen met hem was.

Cheeru geeft aan haar inderdaad gefilmd te hebben en, na aanvraag van Sarah zelf, de beelden waar zij op staat te hebben verwijderd. Het gerucht ging rond dat er eerst tien afleveringen zouden komen, maar doordat Sarah eruit gehaald werd, zouden er nog maar vijf overgebleven zijn.

Dit is niet waar, zegt Cheeru. "Ze zat in maar twee scènes die allebei in de serie te zien zijn - alleen heb ik háár eruit geknipt. Het is niet zo dat het onderwerp Sarah vermeden wordt of zo. Ik heb er ook niet zoveel last van gehad dat die beelden zijn gesneuveld. Het opkloppen daarvan door juice channels en in de media was eigenlijk vervelender.”

Lees ook Is dít de nieuwe vriendin van André Hazes?

Andere kijk op André

Monique, de vrouw waar André zijn eerste kindje mee heeft gekregen, is wel te zien in de documentaire, verklapt Cheeru. “Er is zoveel gebeurd de afgelopen twee jaar... Kijkers gaan zien wat er zoal is gebeurd en waarom. Dat zal ook een antwoord bieden op hoe ze er nu voorstaan.”

De documentairemaker zou verbaasd zijn als veel mensen geen andere kijk op André krijgen door de docu. "Mensen hebben een mening over hem zonder echt te weten wie hij is. Nu leren ze hem kennen. Ze weten bijvoorbeeld niet hoe erg het was", deelt ze. "En André snapt zelf ook wel dat bepaalde dingen niet zo goed zijn gevallen bij het publiek, dat wil hij heel graag rechtzetten."

De nieuwe docuserie André Hazes: Crossroads is op Videoland te zien vanaf 20 oktober.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Brunopress

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden