Documentaire André Hazes: het bekijken waard? Beeld
Documentaire André Hazes: het bekijken waard?

Documentaire André Hazes: het bekijken waard?

Een vijfdelige docuserie over André Hazes. Is er dan iets wat we nog niet weten over de meest besproken persoon van de afgelopen jaren? Het antwoord zal je verbazen, maar…jazeker. Er wordt wel degelijk het een en ander onthuld in de documentaire, die sinds 19 oktober op streamingdienst Videoland te zien is. Geen account of simpelweg geen zin om je door 5 afleveringen aan-uit, aan-uit met Monique te worstelen, dan volgen hier (spoileralert) wat hoogtepunten.

Maar wees gewaarschuwd, het kan zomaar zijn dat je hierna alsnog de hele serie wilt bingen.

Aardappelschilmesje

Monique Westenberg, ex-verloofde en moeder van zijn zoon, vertelt over de periode waarin André haar verliet voor Sarah van Soelen. ,,Ik haatte hem, zóveel pijn had ik.” Vanwege zoontje André junior probeerde ze het contact goed te houden, maar dat viel niet altijd mee. ,,Al was hij maar drie minuten binnen, dan was ik al op. Het aardappelschilmesje dat ik in mijn handen had om groenten te snijden, wilde ik af en toe in zijn voorhoofd steken. Maar dan zei ik: wil je een kopje thee?”

Na een halfjaar liep ook de relatie met Van Soelen op de klippen. Op haar verzoek is zij geheel uit de documentaire geschreven. André is op beeld vol lof over Monique en zegt tijdens zijn reis door Philadelphia nog over haar: ‘Er is geen vrouw van wie ik meer hou’. Hij wil nog één keer gaan voor hun relatie, maar bij de aftiteling valt te lezen dat de twee als goede vrienden verder gaan. Wat er in die tussenliggende periode precies is voorgevallen wordt niet duidelijk omdat zo stelt documentaire maker Cheeru Mampaey: ‘dat stukje privé mag blijven’.

Lees ook: Sarah van Soelen niet in documentaire van André Hazes: ‘Ik heb geen hekel aan hem’

Ik drink wodka

Waar geen doekjes omgewonden worden, is de staat waarin André verkeerde toen hij vorig jaar september naar Spanje vertrok om in therapie te gaan. De drie dagen ervoor feestte hij non-stop en gebruikte hij acht gram cocaïne, dronk twee flessen wodka leeg en bleef zestig uur wakker. Op de derde dag zakte hij ‘s avonds in elkaar. Als hij de volgende dag werd gewekt en tot zijn eigen verbazing nog leeft, besluit hij naar Spanje te vliegen om clean te worden. Op Schiphol slaat hij zijn laatste zes wodka’s achterover. En sindsdien is hij clean en sober, zo stelt hij.

Eetstoornis

Tot zover niet veel nieuws onder de zon, maar de zanger komt ook wel degelijk met nieuwe onthullingen. Zo vertelt hij openhartig over zijn obsessie met zijn figuur en de eetstoornis waar hij sinds zijn achttiende mee worstelt. En over de verminkingen die hij zichzelf in een depressieve periode toebracht en waar hij nu tatoeages over heen heeft laten zetten.

Doel van de docu

Hazes heeft één wens voor zijn docuserie en dat is dat mensen naar zichzelf gaan luisteren en “als ze voelen dat het niet goed zit, dat ze zelf aan de rem trekken”, aldus de 28-jarige zanger. “Ik verliet mijn vrouw voor iemand anders, mijn drank- en drugsgebruik liep uit de hand en door alle spanningen werd ik eigenlijk depressief. In die tijd had ik aan de rem moeten trekken, maar ik ben in een belachelijk tempo door blijven gaan.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Videoland, AD.nl

Mariska Schulte

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden