Hazes vrouwen Beeld Brunopress
Hazes vrouwenBeeld Brunopress

Dochter Roxeanne Hazes spant zaak aan tegen moeder Rachel vanwege erfenis

Roxeanne Hazes heeft een kort geding aangespannen tegen haar moeder Rachel Hazes. Het gaat om de erfenis van André Hazes senior, vertelt de woordvoerder van de zangeres aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard.

Over de zaak zelf zijn nog weinig details bekend.

Erfenis Hazes senior

In een verklaring liet de woordvoerder van Roxeanne aan RTL Boulevard weten dat “maandenlang achter de schermen, buiten de media en zonder procedures, geprobeerd is om opheldering te krijgen over een aantal relevante zaken”.

“Helaas blijft, gezien de gedane onderzoeken, er niets anders over dan dat de rechter de knoop doorhakt, hoezeer ook geprobeerd is om dit te voorkomen.” De zaak is niet alleen door Roxeanne aangespannen, maar ook door de persoon die na het overlijden van Hazes senior in 2004 testamentair bewindvoerder was.

Erfgenamen van André senior

Roxeanne en haar broertje André Hazes waren samen met hun moeder de enige erfgenamen van Nederlandse volkszanger André Hazes senior. In een eerdere zaak plaatste Tomlow, de woordvoerder van Roxeanne, in 2020 al vraagtekens bij het erfgenaamschap van Rachel. “Zij was geen erfgenaam en beheert ook niet zijn nalatenschap. Uitsluitend de kinderen waren erfgenaam”, zei de jurist toentertijd.

Bekend bij media

In de verklaring zeggen Roxeanne en de bewindvoerder het te betreuren dat het nieuws van het kort geding in de media bekend is geworden. “Zij zijn van mening dat de geschillen niet in de media, maar in de rechtszaal behandeld dienen te worden.”

Het kort geding zal plaatsvinden op 9 februari in de rechtbank in Utrecht, volgens RTL Boulevard.

Hazes-drama

Roxeanne en Rachel hebben al langer een moeizame band. Na de dood van vader André Hazes kreeg jonge Roxeanne het heel zwaar. Ze had haar moeder nodig om te rouwen als 11-jarig kind, maar voelde zich voornamelijk erg eenzaam.

Rachel staat overigens niet alleen tegenover de rechter wegens een zaak met haar dochter. Volgende week vecht ze een ruzie uit met Yvonne Coldeweijer. In een video op haar juicekanaal beweert ze dat Rachel Hazes een rol had bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen.

Bron: ANP / AD

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden