Dinand Woesthoff en Guusje Nederhorst Beeld ©BrunoPress/Albert den Isenger
Dinand Woesthoff en Guusje NederhorstBeeld ©BrunoPress/Albert den Isenger

Dinand Woesthoff over overlijden Guusje: 'Ik kijk op een bepaalde manier uit naar de dood'

Dinand Woesthoff is al jaren gelukkig met zijn Lucy, maar verloor voor hij haar leerde kennen zijn grote liefde, actrice Guusje Nederhorst. In een mooi interview met radio-dj Ruud de Wild voor diens podcast '30 Minuten Rauw' spreekt hij openhartig over haar overlijden in januari 2004.

De dood van Guusje

De voormalig Kane-zanger noemt het een "voorrecht" om het overlijden van Guusje mee te mogen maken. "Het overlijden van Guusje is niet alleen een mooi plekje geworden, maar ik beschouw het als een voorrecht dat ik dat heb mogen doormaken", aldus Dinand.

Licht in het donker

"We groeien op met het gegeven alsof de dood een dogmatisch onheil is. Het is het einde van het leven." De zanger ziet dat echter anders. "Er zat zoveel lering in, zoveel licht in het donker. Dat licht zie je normaal niet. Je voedt op met het idee dat er alleen maar donker is; daar zit zoveel zelfmedelijden in. Als je langer met de dood samen mag zijn, dan merk je dat het eerder een vriend dan een vijand is."

De dood is niet het einde

"Ik kijk op een bepaalde manier ook uit naar de dood", stelt de zanger in de podcast, die vanaf dinsdag terug te luisteren is. "Ik vind het leven fantastisch. Maar ik zie de dood als het begin van iets nieuws. Daar ben ik best benieuwd naar."

Nieuw liefdesgeluk

De zanger is inmiddels sinds 2009 gelukkig met Lucy, samen hebben ze drie kinderen: zoons Jimi en Che, en dochtertje Leia Guusje, die is vernoemd naar de overleden actrice. Met Guusje kreeg Dinand zijn eerste kind, zoon Dean Maddy, die eind juni zeventien kaarsjes uit mag blazen. De jongen heeft zijn moeder nooit echt gekend; Guusje overleed een klein half jaar na zijn geboorte.

'Mama Guusje'

Lucy voelt zich sterk verbonden met Guusje, ondanks dat ze elkaar nooit ontmoet hebben. "Nee, ik heb haar nooit als concurrentie gezien. Ik sta niet in Guusjes schaduw, ik sta náást haar. Al onze kinderen noemen haar ook ‘Mama Guusje’. Ze is echt onderdeel van het gezin", aldus Lucy in een interview met LINDA.

Lees ook Lucy Woesthoff over lastige start van relatie met Dinand: 'Ik zou Guusje's plek hebben ingepikt'

Lastige start van relatie

Toch heeft Dinand's verleden met Guusje het in het begin van hun relatie wel ingewikkeld gemaakt voor Lucy. In de nieuwe editie van JAN vertelt ze over hun moeilijke start samen, met name door de extreme media-aandacht voor hun prille liefdesgeluk "De roddelbladen kregen er geen genoeg van. Een journalist suggereerde zelfs dat ik het kindermeisje van Dean was geweest en dat ik nu Guusje’s plek had ingepikt. Het was echt verschrikkelijk."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress

Justine Wouterson©BrunoPress/Albert den Isenger

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden