meiland Beeld Brunopress
meilandBeeld Brunopress

De toekomst van ‘Chateau Meiland’: dit zeggen de Meilandjes er zelf over

Chateau Meiland: you hate it or you love it! En een boel mensen ‘loven it’, want de familie Meiland is terug op tv met alweer het achtste seizoen. In gesprek met LINDA. vertellen Erica, Martien en Maxime dat ze nog lang niet denken aan stoppen.

Er is zelfs weer een nieuw chateau: pension Code Rosé.

Ik Vertrek

Misschien wist je al dat de familie Meiland eigenlijk bekend is van het populaire tv-programma Ik Vertrek. In 2006 was het gezin hierin te zien toen ze verhuisden naar Frankrijk om een vervallen chateau te veranderen in een luxe chambre d’hôtes. Helaas wordt dat geen succes, waardoor ze remigreren. Echter wagen ze in 2019 toch nog een poging, want ze krijgen hun eigen realityshow: Chateau Meiland.

Pension Code Rosé

Inmiddels zijn we vier jaar en zeven seizoenen verder. Het nieuwe avontuur? Een pension in Noordwijk dat de naam Code Rosé krijgt. “Vanwege de weersomstandigheden aan het strand en onze liefde voor wijn”, legt het gezin in tijdschrift LINDA. uit. “We zijn druk met het slopen. Het is één en al stof hier”, deelt Erica. “Al die vieze bedden van de vorige eigenaar met vieze plekken zijn er inmiddels allemaal uit”, zegt Martien.

Het gezin is as we speak druk bezig met de verbouwing. 1 mei gaat het pension namelijk open voor gasten. Als je logeert in pension Code Rosé kun je één van de Meilandjes bij het ontbijt verwachten. “We organiseren het ontbijt zelf, iedere dag iemand anders. Dat rouleren we. Het is toch leuk voor de mensen om ons te zien”, vertelt Erica.

Vier jaar camera’s

Al vier jaar wordt het gezin gevolgd door camera’s. “De crew van het programma voelt ondertussen aan als familie. We missen ze zelfs als we ze een poos niet gezien hebben. Daar hebben we echt geen last van. Het is alleen maar gezellig”, verklapt Erica. Ze is minder fan van het herkend worden op straat. “Iedereen is altijd super aardig en enthousiast, maar ik ga toch liever anoniem over straat en door het leven.”

De familie Meiland is naar eigen zeggen niet veranderd doordat ze regelmatig herkend worden. “We doen reality, dus we zien er echt niet altijd piekfijn uit. Zoals je ons op tv ziet, zo zijn we echt. We zitten nu ook gewoon onder het stof en banjeren in onze bouwkleding door de stad”, aldus Erica in LINDA..

Chateau Meiland

Als het aan de Meilandjes ligt, blijven ze nog wel een tijdje met plezier programma’s maken. “We kijken ieder jaar weer naar wat er voorbijkomt. Nu kwam dit pension heel toevallig op ons pad. Zo vaak gebeurt het niet, dus natuurlijk grepen we deze kans aan”, vertelt Martien aan LINDA.. Erica voegt toe: “Zo lang er genoeg gebeurt en de mensen het leuk vinden om naar ons te kijken, gaan we door. Voorlopig hebben we ook nog genoeg te doen hier. Natuurlijk worden we een beetje oude knarren – hij wordt 62 en ik 60 – dus de vraag is nog hoelang we er zin in hebben, maar voorlopig vinden we het nog steeds leuk en genieten de mensen ervan. Dus gaan we door.”

Bron: LINDA.

Fleur HartmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden