lil kleine Beeld Brunopress
lil kleineBeeld Brunopress

De rechter heeft gesproken: dit is wat Lil Kleine aan zijn ex Jaimie moet geven

Lil Kleine (Jorik Scholten) gaf zijn ex-verloofde Jaimie Vaes en zoontje dure horloges, om ze vervolgens na de break-up weer op te eisen. De afgelopen maanden kwamen er al veel berichten naar buiten over wat er besproken zou worden tijdens de rechtszaak. Woensdag deed de rechter uitspraak. Lees hieronder wat Jorik en Jaimie allemaal moeten verdelen.

Het voormalige koppel stond half november voor de rechter om na hun relatiebreuk de spullen te verdelen. Eindelijk is er duidelijkheid.

Horloges

Lil Kleine moet twee van de drie in beslag genomen horloges aan zijn ex-verloofde Jaimie Vaes geven. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam afgelopen woensdag bepaald. Een van de horloges heeft Jorik volgens de rechter als zogenoemd push present - een cadeautje voor de bevalling van zoontje Lío - cadeau gedaan aan Jaimie. En het andere horloge ging naar hun minderjarige zoontje. Volgens Jaimie kreeg zij het derde horloge voor haar verjaardag, maar de rechter zegt dat dat niet klopt.

Andere spullen

Maar naast die drie horloges, hebben de twee nog veel meer spullen die onderverdeeld moeten worden. Het gaat ook om servies, Playstation-controllers, sierkussens, een blender en een broodrooster. Jaimie en Jorik kregen in november de tijd om samen tot een oplossing te komen en te bewijzen wat zij wel of niet bezitten. Dat is de partijen samen niet gelukt. Een deel van deze vorderingen is afgewezen, voor een ander deel mag bewijs worden aangeleverd.

Lopende zaak

De rapper had ook nog een schadevergoeding geëist van Jaimie Vaes, omdat zij zijn huis zou hebben vernield. Dat heeft de rechter afgewezen. Het huis was na haar vertrek wel degelijk beschadigd, maar dat komt niet door Vaes zelf.

Scholten en Vaes beëindigden hun relatie enkele maanden geleden. In februari kwamen beelden naar buiten waarop te zien is dat Lil Kleine zijn toenmalige vriendin uit een auto trekt en haar hoofd tussen een autodeur klemt. Na alle ophef die in Nederland ontstond kon Jaimie er niet meer omheen en deed later aangifte van mishandeling. Deze zaak loopt nog.

Op 17 januari staan de twee ook tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam. Die zaak gaat over de omgangsregeling die Jorik heeft gevraagd met het driejarige zoontje van het stel, Lío.

Bron: ANP

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden