EMIDJ Beeld Brunopress
EMIDJBeeld Brunopress

Dé recap van de EMIDJ-reünie: Jill in tranen, Janice vs. Michella én de aanval op Annebel

Na acht weken lang met elkaar opgescheept te zitten in Laos, veel drama en uithalen online, zien de ‘echte meisjes’ elkaar weer tijdens de speciale reünie-aflevering van Echte Meisjes in de Jungle. Kort samengevat: één en al drama.

We love it! Heb jij de aflevering al gezien? Zo niet, dan praten wij je even bij. Want ja: het ging er nogal heftig aan toe.

“‘Dikke trol’ heeft geen zin om met jou te praten”

De reünie begint netjes. Alle meiden zien er mooi en opgedoft uit en lopen één voor één binnen. Michella Kox komt aan met een ‘dikke trol’ onder haar armen en Kelly met een bak popcorn in haar hand. Het is wel duidelijk dat de meiden zijn gekomen voor drama en ook echt niet bang zijn om dit te gaan creëren.

Michella houdt niet in en valt gelijk aan als ze merkt dat Janice, in haar ogen, niet eerlijk is over wat ze bij zich had in de jungle: “Janice, dat lieg je, je had het bij je!”. Janice reageert er geïrriteerd op terug, maar Michella is nog niet klaar: “Mens, ga nou eens weg! Houd je waffel tegen mij! ‘Dikke trol’ heeft geen zin om met jou te praten”. Lekker op zijn Michella’s weer. You love or hate her.

Jill vs. iedereen

Dan ploffen Esmee en Louisa op de praatbank. Maken ze het goed? Ja, ze praten het uit en geven elkaar zelfs nog een knuffel op het eind. Omg what? Desondanks dat het akkefietje netjes wordt uitgesproken, kan Esmee het niet laten om toch nog een sneer naar iemand uit te halen.

Het slachtoffer: Jill. Zij had na het ongeval namelijk wel haar ‘support’ getoond aan Louisa door drie rode hartjes te commenten onder haar ‘sorry-post’, maar niets gezegd tegen Esmee nadat zij een post had gedaan over haar arm. “Jill doet wel alsof ze zo een goede vriendin is van mij, maar wanneer ik een foto post over mijn arm wordt er niks geplaatst, maar bij Louisa wordt er wel gereageerd onder haar ‘sorry-tekst’. Als je dan een echte vriendin bent, dan vind ik jou heel nep”, aldus één van de Terror Twins, Esmee. Jill barst in tranen uit en Kelly troost haar.

Maar daar stopt het niet. Ook Janice heeft wat te zeggen over Jill. “Jill vond ik eerst heel stil”, begint ze. “Toen ze wat meer ging praten, er bondjes gevormd werden en ze achter mensen hun rug om ging praten. Toen dacht ik: Mhmm, ik dacht dat jij heel zachtaardig, lief en onzeker was. Maar op een gegeven moment werd er een spel gespeeld.”

Dat Jill zo is, kan ook Channah niet geloven: “Maar ik hoor het wel vaak over jou. Dat je toch anders bent en dat je achter mensen hun rug om praat, die dachten dat ze bevriend met jou waren”. Michella en Louisa zijn het er niet mee eens en springen er tussen, maar dat kan Esmee natuurlijk niet hebben: “Jill is zo’n typetje als Annebel. Ze wil altijd ‘lief’ zijn voor iedereen, maar in mijn ogen werkt dat niet! De waarheid komt altijd boven!”, aldus Esmee.

Mascha Feoktistova en man zitten samen op datingapps

‘Laat iedereen lekker zijn ding doen’

Is Annebel of Michella de pestkop?

Ook Annebel krijgt het zwaar te verduren, zij zou een pestkop zijn: “Toen jij zei: ‘Wat zie je er leuk uit’, draaide jij je om naar de groep en begon iedereen heel hard te lachen”, aldus Louisa die zich gepest voelde in de Jungle.

Ze vervolgt: “Op dat moment moest ik je heel even op je plek zetten. Dat je op moet houden. Met dat improviseren de hele tijd.” Louisa wilde haar ook confronteren, niet Esmee. “Continu waren jij en Michella bepaalde opmerkingen aan het maken naar mij”, verwijt Annebel haar, waar Michella natuurlijk weer op reageert: “Ik zat niet eens bij jou in het team! Laat me met rust!”

Annebel is niet bang: zij zegt dat juist Michella de pestkop van de jungle was. Michella beweert het tegenovergestelde, omdat ze haar overal ‘Michella Kots’ heeft genoemd. Als Janice haar ‘vriendin’ Annebel vervolgens probeert te verdedigen, is Michella het zat: “Ik praat niet met jou! Ik praat niet met jou toch of wel?!”

Valerio probeert de boel te sussen en dat lukt hem. Hij laat de cast opstaan om elkaar ‘een knuffel’ te geven. Dit is het einde van de reünie, maar volgens ons nog niet het einde van de ruzies.

Iets zegt ons dat dit nog een staartje gaat krijgen... and we’ll be there for the drama.

Bron: Redactie Flair, RTL Boulevard

Gigi MarthaBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden