Dave Roelvink islam Beeld Brunopress
Dave Roelvink islamBeeld Brunopress

Dave Roelvink verdiept zich in de islam: ‘Ik zie veel zaken terugkomen in mijn eigen leven’

Dave Roelvink heeft de afgelopen twee jaar zijn religieuze horizon flink verbreed en heeft zich steeds meer in de islam verdiept. Hij ging in gesprek met journalist Salaheddine Benchikhi in de podcast De dood, God en het hiernamaals.

“Ik had alles waarvan ik dacht dat het gelukkig maakte: geld, status én genoeg aandacht van vrouwen. Maar ik voelde mij als een dure zaklantaarn zonder batterijen: daar heb je in het donker niets aan”, zei Dave in het interview.

Zoektocht naar levenslust

Dave vertelt dat hij aan de praat raakte met zijn moslimvrienden tijdens zijn zoektocht naar rust en levenszin. Tijdens deze gesprekken herkende hij veel aspecten vanuit de islam, die hijzelf ook op zijn leven toepaste, en zo werd hij steeds nieuwsgieriger. “Je gaat op stap met Marokkaanse vrienden die opeens gaan bidden. Dan vraag je: ‘Waarom doe je dat? Waarom dragen vrouwen eigenlijk een hoofddoekje?’”

“Ik heb van huis uit ook meegekregen dat je alles met goede intenties moet doen. Ik zie veel zaken uit de islam terugkomen in mijn eigen leven, als ik naar de goede kant van mijzelf kijk.”

Chatten met de imam

Bekeren tot de islam? Zo ver is Dave Roelvink nog niet. “Maar de zoektocht heeft mij wel een zekere rust gegeven die ik zocht. Misschien is er wel een God die mij leidt en die besloten heeft: ik laat hem nu zien dat dit er is.”

Inmiddels zit hij wél in een Whatsappgroepje met een imam, die zijn vragen kan beantwoorden wanneer het nodig is.

Soraya (29) werd verstoten uit de Jehova’s getuigen omdat ze lesbisch is

‘Ik moest voor mezelf kiezen’

Vroeger meer misverstanden

Dave is ook eerlijk over het feit dat hij het geloof vroeger niet begreep en een heel ander beeld had bij de islam. “In de media zag ik vooral berichten over allemaal bomaanslagen waarbij mensen ‘Allahoe akbar’ riepen. Daar schrik je van als je het geloof niet kent, dan krijg je een raar beeld. Als niet-gelovige dacht ik meteen: wat is dit?”

Inmiddels is dat dus heel anders. Zelfs zijn ouders komen nu voor wijsheid naar hém toe. “Mijn vader komt tegenwoordig steeds vaker naar mij toe om te vragen: hoe ga jij eigenlijk met dat soort zaken om?”

Bekijk hier de video.

Bron YouTube

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden