Danny de Munk in de rechtbank: 'Elk verhaal heeft twee kanten' Beeld Brunopress
Danny de Munk in de rechtbank: 'Elk verhaal heeft twee kanten'Beeld Brunopress

Danny de Munk in de rechtbank: 'Elk verhaal heeft twee kanten'

Danny de Munk stond donderdagochtend in de rechtbank van Amsterdam. Hij vertelde welke invloed de aangifte tegen hem wegens verkrachting op zijn leven heeft. De rechtbank van Amsterdam behandelde het verzoek van de 52-jarige artiest om de aangeefster en hemzelf in het openbaar te horen.

De artiest zei eraan 'gewend' te zijn om in de spotlights te staan. "Maar nu zit ik op een stoel waarop ik nog nooit heb gezeten en ook nooit had willen zitten."

Bedreiging

Danny was donderdagochtend aanwezig in de rechtbank, bijgestaan door zijn advocaten Royce de Vries en Annemiek van Spanje. De vrouw die Danny beschuldigt van verkrachting was niet aanwezig in Amsterdam 'omdat zij geen publiek figuur is en moeite heeft met de media-aandacht', aldus haar advocaat Anthony Leigh. "Zij wilde daar niet mee geconfronteerd worden", legt Leigh uit.

Danny benadrukte dat 'elk verhaal twee kanten heeft'. Ook zei hij dat de media-aandacht die er sinds de beschuldiging van verkrachting op hem is gevestigd 'een aanslag op zijn gezin en carrière' is. "Mijn vrouw en kinderen krijgen de meest afschuwelijke verwensingen naar hun hoofd. Daarom kies ik voor de vlucht naar voren en ga ik niet toezien hoe mijn gezin en mijn carrière kapot worden gemaakt."

Lege agenda

Volgens Danny is hij vijftien jaar geleden in een val gelopen en zijn er geluidsopnames van hem gemaakt op een telefoon. "Hoe kan ik me verweren tegen leugens van vijftien jaar geleden?"

De agenda van de artiest is in 2023 helemaal leeg, meldden zijn advocaten, omdat partijen niet meer met hem willen werken vanwege de beschuldiging. "Dat is hem in zijn jarenlange carrière nog nooit overkomen", aldus advocaat Annemiek van Spanje.

Lees ook Danny de Munk vraagt om openbaar verhoor vermeend slachtoffer grensoverschrijdend gedrag

Aangifte

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen Danny de Munk. Het slachtoffer zou zo'n vijftien jaar geleden nauw met hem samen hebben gewerkt bij de musical Ciske de Rat. Richard van der Weide, de andere advocaat van de vrouw, stelt 'dat zij geen enkel ander belang met de aangifte heeft dan uiting te geven aan een ingrijpend strafbaar feit dat haar indertijd is overkomen en waarvan zij nog steeds de gevolgen ondervindt.' De vrouw vertrouwt op een positieve afloop.

De artiest ontkent de beschuldigingen van de vrouw: hij sprak van een valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte. De rechtbank doet op 1 december uitspraak over het verzoek van Danny.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden