Charly Luske over The Voice-schandaal: 'Trial by media is gevaarlijk' Beeld Brunopress
Charly Luske over The Voice-schandaal: 'Trial by media is gevaarlijk'Beeld Brunopress

Charly Luske over The Voice-schandaal: 'Trial by media is gevaarlijk'

Zanger Charly Luske (43) gaat in het blad 'Panorama' in op de berichtgeving over de ophef rondom The Voice of Holland. In 2011 deed hij zelf mee aan het programma en hij vindt het 'superzonde' dat de talentenshow van de buis is. Hoewel hij empathie heeft voor de slachtoffers vindt hij het ook belangrijk dat mensen 'supervoorzichtig' omgaan met 'trial by media'.

Begin dit jaar bracht het YouTube-programma BOOS verschillende zaken van seksueel grensoverschrijdend gedrag en andere misstanden naar buiten die hadden plaatsgevonden binnen het programma TVOH. Via BOOS kwamen meerdere vrouwen aan het woord die hun ervaringen deelden over seksueel grensoverschrijdend gedrag door bandleider Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato.

Wees voorzichtig

Charly Luske spreekt zich hierover uit en zegt dat mensen voorzichtig moeten zijn met trial by media. "Al die aantijgingen die er zijn, je bent daar nooit bij."

RTL Boulevard zegt dat Charly dan ook sceptisch reageert: "Er zijn ook al een aantal dingen bewezen die níét zijn gebeurd. (...) Fout is fout, maar hoe ga je het rectificeren als het niet zo blijkt te zijn? Die carrières zijn kapot.”

Charly vertelde deed ook een boekje open over Jeroen Rietbergen: "Jeroen ken ik al twintig jaar, hij is gewoon een flirt. Maar ik heb hem nog nooit aan iemand zien zitten of zoiets zien doen." De zaak rondom Jeroen ligt nu bij de politie en rechter en Charly vindt dat alle ophef die nu nog speelt, voornamelijk ligt bij 'sensatiezucht.' "Misdragingen worden door politie, onderzoek en rechters aan de kaak gesteld."

Charly stelt zich echter wel empatisch op naar de slachtoffers: "Ik heb mazzel gehad dat ik een man ben en ik was toen al 33, dus ik ben niet door iemand geknepen, nageroepen of wat dan ook.”

Lees ook Gynaecoloog verdacht van verkrachting: Hij stimuleerde clitoris tijdens onderzoeken

Framing

Echter, niet veel later verschijnt er een reactie onder de post van Charly Luske zelf. Hij reageert met: " @rtlboulevard serieus?? Guys… wat is dit nou? Ik heb gezegd dat trial by media gevaarlijk is. En dat fout fout is, maar dat men niet mensen moet veroordelen voor de feiten bekend zijn. Dit is sensatie zoeken… en eigenlijk gewoon framing. jammer"

Charly probeert in de comments onder de Instagram post van RTL Boulevard uit te leggen wat de intentie van zijn uitspraken was. Het ging hem voornamelijk om het feit dat mensen niet meteen naar sensatie moeten gaan zoeken en uit hun slof moeten schieten, voordat er daadwerkelijk bewijs is of dat er een uitspraak is geweest van de rechter. Hij vindt dat RTL Boulevard doet aan framing in het betreffende artikel.

Velen reageren op zijn comment en zijn het - ondanks zijn uitleg - niet met hem eens. Framing kan dan wel zijn invalshoek zijn, zeggen sommige reageerders, maar het is ook belangrijk voor de slachtoffers dat andere mensen hun steun betuigen, of er nu al een uitspraak is geweest of niet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden