NLD/Amsterdam/20191031 - Rode loper event - Afscheid van Igone de Jongh - Het Nationale Ballet. Op de foto: Chantal Janzen Beeld Arjo Frank Kievits
NLD/Amsterdam/20191031 - Rode loper event - Afscheid van Igone de Jongh - Het Nationale Ballet. Op de foto: Chantal JanzenBeeld Arjo Frank Kievits

Chantal Janzen over Pyjama Party: 'Later zei ze tegen me: dit was zo leuk, dit moet je ook op televisie doen'

Zaterdagavond is de eerste aflevering van Chantals Pyjama Party. In een interview met het ANP vertelt Janzen hoe ze op het idee voor haar nieuwe tv-spelshow kwam. Namelijk via haar 'kleine vriendin' Kiki, die ze ontmoette als ambassadrice van het Prinses Máxima Centrum.

Kiki

De 16-jarige Kiki was bij een eerdere show die Janzen presenteerde in de Ziggo Dome, Chantals Pyjama Party Live. Omdat ze ziek was woonde ze deze bij vanuit een bed dat voor haar in de zaal was neergezet. "Later zei ze tegen me: dit was zo leuk, dit moet je ook op televisie doen", vertelt Janzen. "Ik antwoordde: maar het is een concert, hoe halen we dat naar tv?" Het zette haar wel aan het denken, vervolgt ze. "Het is altijd mijn droom geweest om een familiespelshow te presenteren. Ik dacht: dat combineer ik met mensen in pyjama."

Gemak

Heel handig volgens Chantal, want hierdoor waren mensen veel meer op hun gemak. "Ik merkte dat vroeger al met carnaval, verklede mensen zijn veel losser." Dat zag ze ook bij de opnames, waar gasten in pyjama arriveerden. "Er kwamen volwassen mannen binnen met een eenhoorn-onesie aan. Eerst kijken ze van: ik moest mee van mijn vrouw, maar daarna gaan ze helemaal los."

De slappe lach

De sfeer tijdens de opnames was dan ook enorm goed, vindt ze. Vooral deelnemers Lia en Joke zijn haar bijgebleven. De twee vriendinnen speelden een spel waarbij de één aan een touw boven een bak vruchtenpunch hing. De ander moest vragen beantwoorden. Waren die fout, dan zakte de vrouw aan het touw naar beneden. Maar waar zij enorm bang was in de bak te vallen, had haar vriendin de hele tijd de slappe lach. "Het was enorm aanstekelijk, dat vond ik heerlijk."

Party Crasher

Janzen is zelf erg betrokken geweest bij het bedenken van de spellen voor de show, die vanaf zaterdag elke avond te zien is bij RTL 4. Zo kwam ze met het idee voor Party Crasher, waarbij deelnemers een paar tips krijgen en hierna in het donker bij een bekende Nederlander in bed kruipen en raden wie het is. "De reacties zijn meer dan we konden verwachten."

Lees ook Chantal Janzen deelt emotioneel bericht na overlijden van Kiki (16): 'Je hebt me voorgoed veranderd'

Succes van de show

Of na het succes van Ziggo Dome en haar programma Chantal Blijft Slapen ook deze show goed aanslaat, is nog even afwachten. Dat weet je nooit, zegt Janzen, waardoor het belangrijk is om vooral te genieten van het maakproces. "Kiki is afgelopen juni overleden. Dat heeft mij nog meer laten inzien dat je reis belangrijker is dan het doel of de bestemming. Dat klinkt misschien zweverig, maar daar komt het wel op neer. Mooie kijkcijfers zijn belangrijk, maar ik vind het nog veel belangrijker dat ik een leuke tijd heb gehad."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: Brunopress, Instagram

Anne-Fleur ReitsmaArjo Frank Kievits

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden