RTL FestiFall 2019 (seizoenspresentatie 2019-2020) in Sugar city, Amsterdam. Op de foto: Caroline Tensen Beeld EM-Press/Patrick van Emst
RTL FestiFall 2019 (seizoenspresentatie 2019-2020) in Sugar city, Amsterdam. Op de foto: Caroline TensenBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Caroline Tensen openhartig over seks en de overgang: ‘Ik wilde alleen maar huilen’

Dat de overgang geen pretje is, weet Caroline Tensen als geen ander. In een gesprek met tijdschrift Privé deelt ze haar ervaringen en noemt ze het de ‘meest afschuwelijke periode uit haar leven’. Heftig!

Haar leven zag er dan ook heel anders uit toen ze in de overgang raakte.

Caroline Tensen over de overgang

“Op een ochtend werd ik wakker en ik wilde alleen maar huilen,” zegt ze tegen de Privé. “Ik had nergens meer zin in en het ging ook niet over. Op een gegeven moment kon ik niet eens meer alleen thuis zijn.”

De 59-jarige presentatrice heeft een boek geschreven over de overgang, Het verboden woord. Met haar boek hoopt Caroline eraan bij te dragen dat de overgang uit de taboesfeer komt. “Ik wilde er ook nooit over praten. Bij de televisie wisten ze ook niet wat er destijds bij me speelde. Er is schaamte, onbegrip en onwetendheid.”

Monica Geuze over leven zonder borstimplantaten

‘Nog te onzeker voor’

Nergens meer zin in

Caroline was vier jaar samen met haar partner Ernst-Jan toen zij in de overgang kwam. “Ik was bang dat Ernst zou denken dat hij een kat in de zak had getroffen. En ik heb wel even gedacht dat hij misschien bij me weg zou gaan.”

“We waren net getrouwd en ineens had hij een onherkenbare vrouw die nergens meer zin in had.” Ook had de overgang invloed op het seksleven van Caroline en haar man. “Ik moest niet aan seks dénken,” zegt ze. De presentatrice was aangekomen en schaamde zich “vreselijk” voor haar lichaam. “Met dat lijf wilde ik echt niet vrijen. Uitkleden deed ik alleen met het licht uit.”

Nu Caroline de overgang heeft “overwonnen” voelt ze zich “beter dan ooit”. Met haar boek hoopt ze dan ook andere vrouwen een dienst te bewijzen. “Dat geeft mij ook een fijn gevoel.”

Bron: ANP

Charisse StoffelsEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden