Eva Jinek Beeld Brunopress
Eva JinekBeeld Brunopress

Bye boomers: Eva Jinek is helemaal done met bemoeials: ‘Het is absurd’

Eva Jinek (44) heeft in haar nieuwsbrief voor het eerst gereageerd op de opmerkingen van mensen over haar onlangs aangekondigde zwangerschap. In de brief noemt de presentatrice het onder meer ‘absurd’. Hear, hear!

Volgens Eva is het absurd dat “een stel boomers zonder enige kennis van zaken zich bemoeien met wat er in mijn baarmoeder gebeurt, en waarom.” We could’t agree more.

Negatieve opmerkingen

Met de term boomers doelt Eva hoogstwaarschijnlijk op Maarten van Rossem (79) die zich na de bekendmaking in zijn podcast negatief uitliet over haar zwangerschap. Zo stelde hij dat het leeftijdsverschil van 5 jaar tussen het eerste kind van Eva en de aankomende baby “te groot” is.

Later bood hij daar overigens excuses voor aan. Het was volgens hem niet de bedoeling te kwetsen of om te bekritiseren.

Kim Feenstra heeft duidelijke boodschap voor Hugo de Jonge

‘Shut the fuck up’

Belangrijkere dingen

Eva schrijft dat ze eigenlijk van plan was om met een rijtje feiten uit te leggen waarom de meningen van de boomers zo ‘absurd’ zijn, maar dat haar gynaecoloog haar tegenhield. Zij zei dat er wel belangrijkere dingen zijn in het leven.

“Op het moment dat ze dat zegt, voelt het alsof ik een muffe, oude jas uitdoe. Alsof iemand naar me toe is gekomen om te zeggen: kom, laat mij die lekker voor je ophangen! En plotseling is die hele muffe jas weg, en voel ik me 5 kilo lichter. Ik heb andere dingen te doen. Zát andere dingen”, eindigt Eva haar betoog.

Bron: ANP

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden