2019, October 30. TheaterHangaar, Katwijk aan Zee, the Netherlands. Bridget Maasland at the 9th year anniversary of Soldaat van Oranje. Beeld David Heukers
2019, October 30. TheaterHangaar, Katwijk aan Zee, the Netherlands. Bridget Maasland at the 9th year anniversary of Soldaat van Oranje.Beeld David Heukers

Bridget zoekt media tóch op ondanks zelf ingestelde mediastop: 'Doodswensen waren de druppel'

Afgelopen maandag werd bekend dat Bridget Maasland (45) en André Hazes (26) hun relatie na drie turbulente maanden hebben beëindigd. Door alle media-aandacht werd de druk van buitenaf zo groot, dat de twee het niet meer zagen zitten. Ze stelden een mediastop in om de breuk in alle rust te kunnen verwerken, maar woensdagochtend zocht Bridget tóch de media op om haar verhaal te doen.

Bridget bedreigd

Bridget ging vanmorgen in gesprek met Radio 538-dj Frank Dane, aan wie ze vertelde dat zij en André sinds ze samen zijn bedolven zijn onder de bedreigingen. Hun relatie zou daardoor uiteindelijk ook gestrand zijn. Het was de eerste keer dat Bridget vertelde over de relatiebreuk.

'Het gaat soms zó ver'

"We kregen bedreigingen via post, via Instagram, je kan het zo gek niet bedenken", stelde de RTL-presentatrice. "Het is zo'n inbreuk op onze privacy, dat mensen die mij niet kennen denken iets te mogen zeggen over je of je neer mogen halen. En natuurlijk, ik weet dat het mensen zijn die anoniem achter hun computertje zitten, zelf zielig zijn en geen leven hebben. Ik kan het echt wel in perspectief plaatsen, maar het gaat soms zó ver."

Tranen

Als Frank haar vraagt hoe het gesprek tussen André en haar verliep toen ze er de stekker uit trokken, zegt Bridget niet op zulke details in te willen gaan. "Het is allemaal al triest genoeg. En ik heb ook gewoon liefdesverdriet", aldus Bridget, wiens stem vervolgens hoorbaar breekt. "Het doet ontzettend veel pijn. Níemand heeft het dáár over."

Is André vreemdgegaan?

Bridget reageert ook op de geruchten dat André en zijn ex Monique weer nader tot elkaar zijn gekomen tijdens hun trip naar Curaçao. "Het is niet gegaan op Curaçao zoals veel bladen nu suggereren, wij hadden al de afspraak om te gaan. En Monique had daar ook iets, een huwelijk ofzo. Het viel gewoon allemaal samen." Bridget zegt niets te weten van een eventuele scheve schaats, maar kan niet bevestigen dat er niets gebeurd is. "Ik ben me er niet bewust van dat hij vreemdgegaan is. Naar mijn weten is daar niets gebeurd. Als het anders is, ja, dat kan ook wel zo zijn. Maar ík weet dat niet. Daar is dan ook niets [de breuk, red.] op gebaseerd."

'Wie zijn wij?'

Ook stelt de RTL-presentatrice alle media-aandacht voor hun relatie vreemd te vinden. "Wie zijn wij nou helemaal - laten we ons in godsnaam met belangrijker dingen gaan bezighouden." Bridget zegt zich zorgen te maken over de wereld "als we op sociale media zo met elkaar omgaan".

'We nemen ons verlies'

De presentatrice gaat geen aangifte doen van de bedreigingen, stelde ze. "Maar door al die negativiteit, al die druk en weerstand hebben we niet de kans gekregen om onze eigen liefde te ontplooien. In de eerste maanden leef je op een roze wolk, maar als je weer gaat aarden, kijk je om je heen en maak je de balans op. Soms moet je gewoon besluiten je verlies te nemen en door te gaan." Bridget zegt bijna zeker te zijn dat er geen kans meer bestaat dat zij en André het nog een keer gaan proberen. "In the end gaat dit niet werken."

Mediastop?

Het ex-koppel vroeg eerder deze week met klem aan de media om ze vooral met rust te laten om de breuk in stilte te kunnen verwerken. Toch zoeken ze de aandacht na de breuk zelf weer op. Van een mediastop, zoals Marco en Leontine Borsato de lippen sinds het nieuws over hun breuk wél stijf op elkaar houden, kunnen we dus niet echt spreken.

Lees ook Vakantiegangers spotten André en Monique samen in wc-hokje: verliet hij Bridget voor zijn ex?

Rollercoaster-liefde

André en Bridget maakten hun relatie half november met veel bombarie wereldkundig, één dag nadat bekend werd dat André en Monique Westenberg – met wie hij zoontje André Jr. kreeg – uit elkaar waren. Het was Monique die meteen liet doorschemeren dat André ‘een ander’ had. André en Bridget beweerden elkaar destijds “pas een week te kennen”, maar bleken al jaren eerder (op de bruiloft van Patty Brard) intiem te zijn geweest. Ook omdat hun socialmediakanalen vrijwel direct overstroomden met kleffe liefdesbetuigingen – terwijl ze aangaven “het voor de betrokken kinderen rustig aan te willen doen”werd daar door menigeen ernstig aan getwijfeld. Ze noemden elkaar voor de camera's van alle showbizzrubrieken elkaars "grote liefdes" en "soulmates".

Beluister hieronder het volledige gesprek met Bridget terug:

https://www.youtube.com/watch?v=t5Y8HOSVzyE

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Radio 538 | Beeld: Brunopress

Justine WoutersonDavid Heukers

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden