2019, October 30. TheaterHangaar, Katwijk aan Zee, the Netherlands. Bridget Maasland at the 9th year anniversary of Soldaat van Oranje. Beeld David Heukers
2019, October 30. TheaterHangaar, Katwijk aan Zee, the Netherlands. Bridget Maasland at the 9th year anniversary of Soldaat van Oranje.Beeld David Heukers

Bridget moest als ‘boeman’ alle kritiek incasseren in André-tijd: ‘Híj is er goed vanaf gekomen’

Waar Bridget Maasland (46) meermaals heeft benadrukt niet verder uit te willen wijden over haar kortstondige relatie en de breuk met André Hazes (27), heeft de presentatrice de beerput toch weer opengetrokken. Zo zei ze al op zoek te zijn naar een rustigere man die 'op emotioneel vlak wat meer ontwikkeld is' en deed ze vaker een boekje open over de haatberichten die ze kreeg naar aanleiding van de romance. In datzelfde interview vertelt de blondine ook dat ze vindt dat de zanger er goed vanaf gekomen is, terwijl zij als 'boeman' alle kritiek heeft moeten incasseren.

Feestbeest

Naar eigen zeggen stapte Bridget net zo intens in als uit de relatie met André. Ze werd neergezet als een feestbeest, zoals ook op Instagram te zien was. "Het maakt mij niet uit dat mensen zien dat ik van een feestje hou, daar ging het niet om", stelt de presentatrice in het interview met Grazia. "Maar het is nooit mijn intentie geweest om dingen online te plaatsen, waarmee ik andere mensen verdriet zou doen."

Leugens

Bridget heeft nooit iemand, ook Monique niet, op het hart willen trappen. Ze is immers zelf ook moeder. "Het is voor Mees ook niet leuk als mensen zulke vreselijke dingen over mij zeggen", aldus Maasland. Dat er veel negatieve reacties binnenkwamen op haar relatie met André, moge duidelijk zijn. Niet alleen kreeg ze een lading haatberichten en zelfs doodsbedreigingen, ook werden er volgens de blondine veel wilde verhalen de wereld in gebracht. "En grofweg leugens verteld, naar aanleiding van wat mensen dachten te zien (...) Hij werd verliefd op een ander en ik kreeg te horen dat hij vrij was. Uiteindelijk is hij er wel heel goed vanaf gekomen, als man zijnde. Ik ben de boeman."

'Gelijke rechten ver te zoeken'

Wel heeft Bridget een idee hoe dat komt. "Omdat ik ouder ben en een vrouw. Blijkbaar is dat in de wereld nog niet zo geaccepteerd”, suggereert ze in het interview. “De man mag alles fout doen: liegen, bedriegen en jonger daten, maar de vrouw mag dat nog niet. Gelijke rechten zijn op dat gebied nog ver te zoeken. Dat is de conditionering van de maatschappij. Daar valt echt niet mee om te gaan.”

Therapie

Door middel van therapie heeft Bridget alles een plekje kunnen geven. En natuurlijk geeft ze ook wel toe dat werk en privé bij haar altijd verbonden zijn geweest. "Het is wat mensen willen denken en willen zien, waarschijnlijk om hun eigen leven aangenamer te maken."

Lees ook Bridget na relatie met André: op zoek naar ‘iemand die op het emotionele vlak wat meer ontwikkeld is’

Relatie van drie maanden

In november 2019 kondigden Monique en André aan een punt achter hun relatie te hebben gezet. Slechts een paar dagen later werd bekend dat de zanger de liefde bij iemand anders gevonden had: hij bleek zijn hart verloren te hebben aan niemand minder dan de twintig jaar oudere Bridget Maasland. De relatie tussen beiden duurde nog geen drie maanden (waarna Dré tóch weer verder ging met Monique), maar intens was de liefde zeker. Zo blijkt dat de Hazes-telg zijn toenmalige vriendin al ten huwelijk had gevraagdzoals de geruchten toen al klonken – én biechtte Bridget kort na de breuk op dat ze het al over het krijgen van kinderen hadden. Inmiddels weten we dat André weer in de wolken is met Monique en haar eind 2020 zelfs ten huwelijk heeft gevraagd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: ANP

Carolien TsaoDavid Heukers

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden