2019-12-12 09:10:19 AMSTERDAM - Bridget Maasland arriveert met Andre Hazes bij de rechtbank. De presentatrice spant een kort geding aan tegen Prive, omdat het weekblad volgens Maasland onjuistheden over haar priveleven heeft gepubliceerd. ANP KIPPA OLAF KRAAK Beeld ANP Kippa
2019-12-12 09:10:19 AMSTERDAM - Bridget Maasland arriveert met Andre Hazes bij de rechtbank. De presentatrice spant een kort geding aan tegen Prive, omdat het weekblad volgens Maasland onjuistheden over haar priveleven heeft gepubliceerd. ANP KIPPA OLAF KRAAKBeeld ANP Kippa

Bridget in enige interview over breuk met André: 'Ik had corrigerend ondergoed aan op Patty’s huwelijk'

Presentatrice Bridget Maasland (45) was dolgelukkig met André Hazes (26), maar zag de relatie toch stranden. In een interview met 'VROUW' vertelt ze eenmalig haar kant van het verhaal.

'We waren heel gelukkig'

Als de presentatrice wordt gevraagd wat de reden is voor de breuk met ex-liefje André, antwoordt ze: "Door de druk die op onze relatie lag en alle aandacht die ervoor was. Door alle negativiteit heeft onze liefde geen kans gehad. We hebben het gewoon niet gered. Ik ben er heel verdrietig over, want we waren heel gelukkig met elkaar.” Bridget en André hadden het zelfs al over kinderen. "Maar op een gegeven moment ging die roze bril af en merkten we dat we toch allebei een heel andere levensstijl hadden. Voor het eerst in mijn leven dacht ik: ’Dit is hem!’ Daarvoor dacht ik weleens: ’Dit moet hem zijn’. Dat was toch iets anders. Desalniettemin ben ik er van overtuigd dat we het samen hadden kunnen redden als niet iedereen zich met onze relatie had bemoeid."

Lees ook Monique bevestigt hereniging met André met romantische foto: 'Je bent mijn ster'

'Over Tiësto hoorde je niemand'

"Mijn relatie met André was volkomen legitiem verlopen. Ik had geen relatie, hij had geen relatie. Gewoon twee mensen die verliefd werden", zegt Bridget. "Ja, er was een leeftijdsverschil. Maar wat dan nog? Vlak voor wij met elkaar gingen, trouwde Tiësto met een vrouw die 28 jaar jonger is. Niemand over gehoord, maar bij mij staat half Nederland op z’n kop." Bridget vond dat naar eigen zeggen "heel oneerlijk". "Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid. Daarom ben ik ook naar de rechter gestapt toen er onwaarheden over mij werden gepubliceerd. Dan krijg je van de rechter te horen: neem het met een korrel zout. En daar moet je het mee doen."

Leeftijdsverschil

"Dré is dan misschien 26, maar als je kijkt naar zijn jeugd en het leven dat hij achter de rug heeft... zo heftig. Wat hij heeft meegemaakt, daar past mijn leven drie keer in. Toen we eenmaal gingen praten, kwamen we heel snel tot elkaar, waardoor ik nooit, echt nooit heb stilgestaan bij het feit dat hij zoveel jonger was. Dus onze relatie was veel gelijkwaardiger dan mensen op het eerste gezicht dachten. Het leeftijdsverschil was helemaal geen issue. Dat zag alleen de buitenwereld."

Brief aan Monique

Sommige mensen dachten dat de presentatrice had gestookt in de relatie tussen Hazes en Monique Westenberg, die donderdag lieten weten inmiddels weer samen te zijn (nog geen twee weken na de breuk met Bridget). Volgens Maasland is daar niets van waar en waren Hazes en Westenberg destijds al maanden uit elkaar. Om valse verhalen te voorkomen, besloot Bridget een brief naar Monique te sturen. "Gewoon de waarheid, mijn verhaal, in plaats van wat je las. Nee, ze heeft niet gereageerd en dat hoefde ook niet van mij. Ik wist dat Dré en zij goed met elkaar omgingen en dat het goed ging met Dreetje (de zoon van André en Monique). Dat was het allerbelangrijkste.” Wat Bridget ervan vindt dat André binnen no-time weer samen is met zijn ex, vertelt ze niet.

Slip-pertje?

Ook komt ze nog een keer terug op de veelbesproken 'huwelijksnacht' die ze met de zanger zou hebben beleefd op de bruiloft van Patty Brard. Dat ze met haar "slip op de enkels" seks zou hebben gehad met André in het flessenhok, is volslagen uit de lucht gegrepen, benadrukt Bridget nog maar eens. "Ik zal je vertellen, ik had corrigerend ondergoed aan op Patty’s huwelijk... dat is echt niet charmant als je dat op je enkels hangt." Wel is er gezoend, bevestigt Bridget. "Dré kwam binnen, zette me tegen de muur en gaf me een heftige zoen, vol op mijn mond. Daar was ik helemaal niet van onder de indruk en ook helemaal niet van gediend. Ik was totaal verbouwereerd. 'Wat doe jij nou, gek!', zei ik tegen hem. That’s it. Dat is er gebeurd, niets meer en niets minder", aldus de presentatrice. Volgens haar hebben zij en André elkaar daarna ook niet meer gezien.

Rechter geloofde Bridget niet

"Dus nee, we hebben helemaal niet wild staan zoenen, absoluut niet. Overigens heb ik de schadevergoeding die ik had geëist en wilde overmaken naar Stichting Het Vergeten Kind, alsnog uit eigen zak overgemaakt." In december stapte Bridget naar de rechter in de hoop de schadevergoeding van Privé te krijgen. Ook wilde ze een rectificatie. De rechter stelde echter dat het artikel weliswaar een inbreuk op de privacy vormde, maar ook dat het aannemelijk was, gelet op vijf schriftelijke verklaringen, dat er meer aan de hand was dan alleen een heftige zoen.

Kort, maar krachtig

De relatie met Bridget was van korte duur. Op 17 februari werd bekend dat zij en André een eind aan hun relatie hebben gemaakt, nadat ze drie maanden samen waren. Dat gebeurde vlak na de terugkeer van een vakantie op Curaçao (waar André ook enkele dagen doorbracht met zijn ex Monique en hun zoontje). Geruchten dat de relatie voorbij was, ontstonden op Valentijnsdag, toen de twee geen liefdevolle berichten over elkaar deelden op sociale media. Het stel deelde daarvoor achter elkaar verliefde foto’s van en met elkaar; het was nog net geen spam te noemen. Uiteindelijk bleek dat André ook daadwerkelijk zijn spullen op 14 februari heeft opgehaald uit Bridget’s huis.

Lees ook Bridget over kortstondige relatie met André: 'We hebben het over kinderen gehad'

Overspel?

Tijdens de Curaçao-vakantie ontstonden er al geruchten dat André en Monique het weer stukken beter ‘met elkaar konden vinden’. Zo werden de twee veelvuldig samen gespot én zijn ze zelfs gefilmd toen ze samen uit hetzelfde toiletgebouw op een strand kwamen. André en Monique zouden zelfs betrapt zijn op een hotelkamer, waarna Bridget verhaal ging halen en er klappen zouden zijn uitgedeeld. Na bekendmaking van de breuk liet Bridget weten dat er op Curaçao niets gebeurd was en dat ze niets afwist van overspel tussen de twee oud-geliefden. Ook Monique en André ontkenden, iets dat met de kennis van nu uiteraard toch wel te betwijfelen valt…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VROUW magazine & Story | Beeld: BrunoPress

Justine WoutersonANP Kippa

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden