meilandjes Beeld Brunopress
meilandjesBeeld Brunopress

Bonje op de begraafplaats: De Meilandjes zorgen voor onrust op het kerkhof

Er wordt flink getimmerd en geboord door de Meilandjes. Het nieuwe pension, Code Rose, ondergaat een verbouwing en dat zorgt voor ergenis bij de inwoners van Noordwijk. Why? Het pension ligt pal namelijk naast een begraafplaats.

Dat klinkt niet best.

Parkeerproblemen

Wie een uitvaart bijwoont, verwacht meestal een mooie en kalme dienst. Zaag- en boorgeluiden horen daar absoluut niet bij. Gelukkig weten de Meilandjes het rustig te houden, waardoor ze de diensten niet verstoren. Toch is het niet heel handig dat het pension naast een begraafplaats ligt.

Ben van der Zalm, beheerder van de de gemeentelijke begraafplaats doet zijn verhaal aan Story. “Als we een begrafenis hebben en er staan veel auto’s van de familie Meiland of hun gasten of werklieden, dan wordt het parkeren een probleem”, vertelt hij.

Meilandjes klussen erop los

Afgezien van de parkeerproblemen, heeft Ben geen last van de familie. Zo zegt hij: “Als er een uitvaart is en er wordt geklust, dan lopen we er even naartoe en houden ze op. Ja, daar houden ze zich keurig aan. We hebben goed contact met Erica. Er was onlangs een aannemer bezig met sloopwerkzaamheden en toen is die man daar op ons verzoek ook even mee gestopt tot de begrafenis voorbij was.”

Gelukkig komt er binnenkort een einde aan het geklus want het pension is praktisch af en gasten kunnen nu al een overnachting boeken in Code Rose. Er bestaat wel een kans dat de parkeerproblemen zullen toenemen zodra er meer toeristen naar Noordwijk komen.

Bron: Story

Redactie FlairBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden