Rapper Boef Beeld Brunopress
Rapper BoefBeeld Brunopress

Boef steunt Lil Kleine ondanks kritiek: ‘Mensen maken fouten’

Zaterdagavond was rapper Boef te gast bij de talkshow van Humberto Tan. In de uitzending vertelt hij dat hij zijn vriend Lil Kleine, met wie hij op nummer 1 in de hitlijst staat met het nummer Herinnering, blijft steunen ondanks de kritiek die er op hem en de samenwerking is.

Hij vertelt dat hij niet gelooft in ‘cancelcultuur’.

Kritiek Lil Kleine

De samenwerking tussen Boef (Sofiane Boussaadia) en Lil Kleine (Jorik Scholten) kreeg kritiek, omdat Jorik nog altijd verdacht wordt van mishandeling van zijn ex-partner Jaimie Vaes. In ‘Herinnering rapt Jorik over de relatie met Jaimie en dat hij deze achter zich wil laten.

“Allereerst wil ik zeggen dat hij een hele goede vriend van mij is. Ik ken hem al jaren en na die situatie heb ik hem als een van de eerste gebeld en gezegd: ‘Bro, wat doe je allemaal?’ Maar we blijven allemaal mensen en mensen maken fouten”, zegt Sofiane tijdens de uitzending.

“We zijn nu ongeveer een jaar verder en hij is toen gelijk naar Thailand gegaan om aan zichzelf te gaan werken. En ik geloof eerlijk gezegd niet in de cancelcultuur. Ik geloof niet dat dat iemand helpt. Ik geloof dat als jij een fout maakt, dat je jezelf moet herstellen en jezelf moet herpakken en dat heeft hij gedaan het afgelopen jaar. Ik heb niet zoveel te maken met wat mensen vinden, ik doe wat ik vind en ik sta erachter.”

Tweede kans

Volgens Sofiane is Jorik “geen slecht persoon” en verdient hij het ondanks de verdenking van mishandeling om gehoord te blijven worden. “Het betekent niet dat hij geen stem meer heeft. Hij is ook een mens en heeft ook gevoel en mag wat zeggen. Ik sta niet achter iemand stilzwijgen”, aldus de rapper. “Als een deel van Nederland het zo verschrikkelijk vond, stonden we niet op nummer 1.”

Bron: ANP

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden