BN'ers Beeld Brunopress
BN'ersBeeld Brunopress

BN'ers op Internationale Vrouwendag: ‘We accepteren geen bullshit meer’

Veel BN’ers stonden woensdag stil bij Internationale Vrouwendag. Een dag die - sad but true - nog steeds belangrijk is. Op social media delen allerlei bekendheden een ode aan belangrijke vrouwen in hun leven én vrouwen in het algemeen.

Ze steken niet onder stoelen of banken waarom zij vinden dat Internationale Vrouwendag zo nodig is. Hear, hear!

Daphne Deckers: ‘Bij ons krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met (seksueel) geweld’

Daphne Deckers schrijft bij een foto met haar dochter dat Internationale Vrouwendag “meer nodig” dan ooit is. “Kijk alleen al naar de strijd van vrouwen in Iran en Afghanistan om überhaupt te mogen zíjn en het toenemende geweld tegen vrouwen wereldwijd. Ook staat het recht van vrouwen om over hun eigen lichaam te mogen beslissen steeds meer onder druk. En wij hier, in ons veilige Nederland? Bij ons krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met (seksueel) geweld, en iedere 8 dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord door een (ex)partner.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Olcay Gulsen: ‘Iedere 8 dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord’

Olcay vraagt aandacht voor femicide. “Ken jij de term femicide? Iedere 8 dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord alleen maar omdat ze vrouw is. Het is vandaag internationale vrouwendag. Een dag waarop we extra moeten stilstaan bij geweld tegen vrouwen”, aldus de presentatrice.

De tekst gaat verder onder de video.

Chantal Janzen: ‘Er is werk aan de winkel, mensen’

Ook volgens Chantal Janzen is er nog “veel werk” aan de winkel. “En nee, deze dag is geen ‘dag tegen mannen’. Het gaat erom dat de positie van de vrouw nog steeds verbeterd moet worden. Geldt ook voor de houding en support van vrouwen naar vrouwen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Renate Gerschtanowitz: ‘We accepteren geen bullshit meer als meisje’

Renate Gerschtanowitz onderstreept ook het feit dat deze belangrijke dag geen dag tégen mannen is. “Geen paniek mannen , jullie zijn ook leuk. Maar wanneer wij als vrouwen onze krachten bundelen zijn we een machtig blok waar geen man omheen kan. Huilen als een meisje, rennen als een meisje, zeuren als een meisje. Een paar gezegden en allemaal een negatieve ondertoon. Ik denk dat het tijd wordt voor een nieuwe…. We accepteren geen bullshit meer als een meisje!”

De tekst gaat verder onder de foto.

Jim Bakkum: ‘Beseffen we wel dat we hier nooit waren geweest zonder vrouw?’

Jim Bakkum vindt het beschamend dat Internationale Vrouwendag überhaupt nodig is. “Beseffen we met zijn allen wel dat wij - zeg maar: DE VOLTALLIGE BEVOLKING - hier überhaupt NOOIT waren geweest zonder de vrouw? Dus naast al hun talenten, maken ze ook gewoon nog even een MENS. Ik - als man van een héle sterke vrouw en vader van twee heerlijke meisjes - zal er in mijn levensdagen alles aan doen om dit besef door te laten dringen bij mensen. En mijn eigen dochters de kracht mee te geven dat ze álles aan kunnen, juist omdat ze vrouw zijn.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Emma Heesters: ‘Proost op alle sterke vrouwen’

“Fijne Internationale Vrouwendag. Proost op alle sterke vrouwen & mannen!”, begint de zangeres haar Instagrambericht. Maar ze deelde ook met een nieuwtje. “Dat gezegd hebbende wil ik jullie ook laten weten dat Wesley en ik geen relatie meer hebben.”

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden