5 March 2020. Prince Harry, The Duke of Sussex, Meghan, The Duchess of Sussex will attend the annual Endeavour Fund Awards at Mansion House on Thursday 5th March. Their Royal Highnesses will celebrate the achievements of wounded, injured and sick servicemen and women who have taken part in remarkable sporting and adventure challenges over the last year. Credit: Justin Goff/GoffPhotos.com Ref: KGC-03 Beeld BrunoPress/goffphotos
5 March 2020. Prince Harry, The Duke of Sussex, Meghan, The Duchess of Sussex will attend the annual Endeavour Fund Awards at Mansion House on Thursday 5th March. Their Royal Highnesses will celebrate the achievements of wounded, injured and sick servicemen and women who have taken part in remarkable sporting and adventure challenges over the last year. Credit: Justin Goff/GoffPhotos.com Ref: KGC-03Beeld BrunoPress/goffphotos

Biograaf haalt keihard uit naar Harry en Meghan: 'Twee verwende tieners'

De biograaf van prins Harry (35), Angela Levin, is bepaald niet te spreken over het gedrag dat hij en zijn vrouw Meghan (38) de afgelopen maanden vertoond hebben. Levin liep meer dan een jaar mee met de prins tijdens zijn werkzaamheden en schrijft in haar artikel voor Tatler magazine "een enorme verandering te zien in zijn doen en laten".

Waar Levin Harry eerst omschreef als "charismatisch, intuïtief en grappig, maar soms ook rusteloos en moeilijk", zegt ze nu dat de prins en zijn echtgenote "toenemend egoïstisch" zijn. Die uitspraak is met name gebaseerd op de recente verhuizing van de Sussexes naar Los Angeles. "Hun keuzes komen over als die van twee verwende tieners in plaats van twee volwassenen. Harry is bitter geworden en komt continu gestrest over."

'Waardevolle toevoeging'

Volgens de biograaf drukte Harry haar destijds op het hart dat Meghan zeer geschikt was voor een leven als royal. Hij zou ervan overtuigd zijn geweest dat ze een waardevolle toevoeging voor de koninklijke familie was. Levin, die veel tijd met de prins doorbracht, denkt dat het hem zwaar valt weg te zijn bij zijn familie.

Terugkeer naar Engeland

"Zowel Harry als zijn broer prins William verafschuwden het om in de spotlights te staan, na wat er met hun moeder Diana gebeurd is. De enige reden waarom ze ermee akkoord gingen is om hun bekendheid in te zetten voor goede doelen. Maar Meghan wil juist wel al die aandacht, iets waar Harry jarenlang tegen heeft gevochten. Ik hoop oprecht dat hij terugkeert naar Engeland, zeker in deze donkere tijden. Op een dag moet hij zichzelf gaan afvragen of hij zijn vrouw ooit gelukkig kan maken of dat ze iemand is die altijd maar meer wil."

'Nieuw' leven

Per ingang van 1 april beginnen Harry en Meghan aan hun 'nieuwe' leven, zónder koninklijke titels en verplichtingen. Volgens royaltydeskundige Jeroen Snel, bekend van het EO-programma Blauw Bloed, kunnen Harry en Meghan vanaf nu alles zelf bepalen. “Dus ze kunnen volledig bezig zijn met hun eigen goede doelen en bijvoorbeeld de Invictus Games (het sportevenement dat Harry organiseert, red.)”, legt hij uit aan NU.nl. De komende tijd wil het paar een bijdrage leveren aan het vinden van oplossingen voor problemen die het gevolg zijn van het coronavirus, zo lieten zij maandag weten op Instagram.

Lees ook 'Nieuw' leven begint voor Harry en Meghan: 'Veel hangt af van hoe hun huwelijk standhoudt'

Liefdesverhaal

In november 2017 maakten Harry en Meghan bekend verloofd te zijn; een paar maanden later – in mei 2018 – gaven de twee elkaar het jawoord. Een jaar later, op 6 mei 2019, werd hun liefde bezegeld met een zoon: Archie. Vanaf april 2020 gaat het stel zónder koninklijke titels door het leven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram

Carolien TsaoBrunoPress/goffphotos

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden