Bilal Wahib Beeld Brunopress
Bilal WahibBeeld Brunopress

Bilal Wahib over fout tijdens livestream: ‘Ik was bang dat hij misschien zelfmoord zou plegen’

Bilal Wahib (23) en Gwen van Poorten (33) trokken in de afgelopen aflevering van De Gevaarlijkste Wegen door het Peruviaanse Andesgebergte. Daar spraken ze over Bilals uit de hand gelopen livestream van twee jaar geleden.

In die desbetreffende livestream spoorde Bilal een jongetje aan om zijn geslachtsdeel te laten zien.

Gecanceld

Bilal had in een korte tijd al een mooie carrière opgebouwd en hij was nog lang niet klaar. Toch leek zijn carrière in één klap voorbij te zijn na zijn foute actie. In de aflevering vraagt Gwen aan hem of hij zich er meteen van bewust was dat het foute boel was. “Ja”, zegt Bilal. “Op het moment dat ik reacties las in de livestream van ‘die jongen is minderjarig bro dat kan je niet maken.’”

Hij dacht eerst nog dat hij er met het jongetje uit zou kunnen komen. “Ik zeg gewoon sorry, ik betuig spijt, maar toen werd ik opgehaald.” Bilal werd opgepakt door de politie en eindigde in de gevangenis waar hij tien uur vastzat. Hij vertelt dat hij van te voren niet wist hoe groot het zou worden, maar al snel realiseerde hij zich dat dit écht niet goed zat. Hij zegt: “De grap was niet in een kroeg, maar voor de camera en bij een minderjarig jongetje.”

Zelfmoord

Bilal baalde er enorm van dat hij het betreffende jongetje niet persoonlijk mocht spreken. Hij was namelijk bang dat hij misschien wel zelfmoord zou plegen. De zanger wilde graag sorry zeggen. Ook vond Bilal het verrassend hoe snel mensen die hem niet kennen een mening over hem vormen gebaseerd op een video van twintig seconden. “Als ik iets in mijn leven zou kunnen terugdraaien dan zouden het die seconden zijn", zegt hij.

Nog steeds heeft Bilal er soms slapeloze nachten van, maar zolang het goed gaat met de jongen, is hij blij, concludeert hij in de aflevering.

Bron: Veronica Superguide / Story

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden