Bekend bloot: deze 9 vrouwelijke BN'ers poseerden ooit naakt in de 'Playboy' Beeld BrunoPress
Bekend bloot: deze 9 vrouwelijke BN'ers poseerden ooit naakt in de 'Playboy'Beeld BrunoPress

Bekend bloot: deze 9 vrouwelijke BN'ers poseerden ooit naakt in de 'Playboy'

Playboy-oprichter Hugh Hefner blies vier jaar geleden zijn laatste adem uit. In de nieuwe documentaireserie Secrets of Playboy (op Crime & Investigation) vertellen collega’s en ex-vriendinnen van Hefner hoe het er in de Playboy Mansion aan toe ging. Welke BN’ers poseerden ook al weer naakt voor de Nederlandse editie? Superguide zocht het uit.

1. Katja Schuurman

Katja Schuurman werd één van de grootste seksbommen van de jaren 90 en 00, door haar rol in GTST én haar zangcarrière. In 2002 ging ze in één klap serieus, met een rol in Oesters van Nam Kee én een Playboy-shoot. Een paar jaar later deed ze het gewoon nóg een keer, en toen een stuk bloter.

De naaktshoots van Katja Schuurman scoorden heel goed, hoewel de oplage van Playboy destijds al lang niet meer zo hoog was als in de jaren 80 en 90.

2. Georgina Verbaan

Georgina Verbaan speelde in GTST het zusje van Katja Schuurman, en in 2004 ging ze haar ‘grote zus’ achterna: ook zij sierde de pagina’s van Playboy. Eigenlijk deed ze het met name omdat ze een belastingschuld moest betalen…

Achteraf was Georgina trouwens niet zo blij met de photoshoot. In een interview in Linda zei over haar Playboy-avontuur: ‘Er was geen goede sfeer, ik had nergens iets over te zeggen en ze deden allemaal heel moeilijk.’ Het vreemdste was nog wel dat mensen opmerkten dat Georgina’s borsten in de Playboy veel groter leken. Wekenlang was er ophef over, totdat de actrice röntgenfoto’s liet zien als bewijs dat ze puur natuur waren. Achteraf denk je: waar gáát het over?

3. Nicolette Kluijver

Nicolette Kluijver presenteert al jarenlang Expeditie Robinson, en daarvoor was ze bekend/berucht van het programma Spuiten en Slikken op BNN. Haar naaktreportage in de Playboy zorgde voor een relletje omdat de presentatrice vooraf stellig ontkende dat ze bloot zou gaan in het blad.

Albert Verlinde meldde in RTL Boulevard meteen na het verschijnen dat het nummer ‘slecht verkocht’ en dat Nicolette ‘een beetje ranzig’ was. Volgens Playboy zelf was er helemaal niets mis met de verkoop van het nummer. Recent was Nicolette te zien in The Masked Singer als... Het Biggetje. Nee, de presentatrice was daar in eerste instantie níet blij mee, inderdaad.

4. Viola Holt

Playboy stond door jaren heen vol knappe BN’ers, maar de koningin van de Nederlandse Playboy is waarschijnlijk níet degene die je denkt! Viola Holt stond in 1984 in het blad, en dat is nog altijd het best verkochte exemplaar ooit.

Patricia Paay poseerde op haar 60ste voor het blad, maar voor Viola hoeft dat allemaal niet meer... Ze rent af en toe nog wél poedelnaakt door de sneeuw!

5. Bridget Maasland

Oud-TMF-veejay Bridget Maasland, die later furore maakte in Neuken doe je Zo! en Katja vs. Bridget, ging in 2006 uit de kleren voor Playboy. Waar het voor veel andere hoofdrolspeelsters een afgesloten hoofdstuk is, gooit Bridget soms zélf nog wat blootfoto’s online als ze zich verveelt.

6. Britt Dekker

Vóór de naaktfoto’s van Britt Dekker in de Playboy verschenen, lekten ze al op één of andere vage site. Dit zorgde voor een bittere, jarenlange rechtszaak toen weblog Geenstijl naar de beelden linkte.

Volgens Dekker gaf de shoot haar veel zelfvertrouwen, ook al werd ze op de manage ineens heel anders bekeken! Haar optreden in de Playboy zorgde ook nog voor problemen: een reis naar Dubai voor Waar is de Mol? ging niet door nadat een sjeik er achter kwam dat Britt naakt had geposeerd.

7. Tatjana Simic

Tatjana Simic brak in de jaren 80 door als de sexy Kees, in de Flodder-films. Dankzij haar knappe verschijning en pittige imago (Buurman, wat doet u nu!?’) werd ze hét Nederlandse sekssymbool van de jaren 80 en 90. Ze stond maar liefst twaalf keer op de cover van de Nederlandse Playboy én vier keer op de Duitse.

Het model werd een begrip en had jarenlang zelfs haar eigen ‘Tatjana-kalender’! Momenteel woont ze lekker in Monaco met haar vriend: miljonair Lex van Hessen.

8. Daphne Deckers

Schrijfster/oud-model Daphne Deckers was al een tijd bekend in Nederland, ook omdat ze een relatie had met tennisser Richard Krajicek. In 1997 stonden de sterren helemaal goed: Deckers acteerde in de Bond-film Tomorrow Never Dies én Krajicek won het prestigieuze Wimbledon. Het leverde Daphne Deckers een Playboy-shoot op én zelfs de cover van de Amerikaanse Playboy.

Door alle internationale aandacht lag Deckers goed in de markt. Schijnbaar wist ze haar huid het duurst te verkopen van alle Nederlandse Playboy-modellen.

9. Patricia Paay

Patricia Paay stond meerdere keren in de Playboy, maar de beroemdste/beruchtste reportage stamt uit 2009. De toen 60-jarige zangeres poseerde naakt, en de meningen daarover liepen nogal uiteen. Veel mensen vonden Paay enorm dapper, terwijl cabaretier Theo Maassen het ‘leuk voor necrofielen’ noemde. Paay ging er niet eens op in, en de cabaretier ging flink op z’n bek.

Patricia Paay was jarenlang het oudste Playboy-model ter wereld, totdat actrice Jane Seymour op 67-jarige leeftijd poseerde. Paay lijkt niet van plan om het record nóg een keer te breken.

Secrets of Playboy

In de nieuwe documentairereeks Secrets of Playboy ontdekken we dat het in de beroemde/beruchte Playboy Mansion zeker niet altijd pluis was... Je ziet de docu vanaf 6 april op Crime & Investigation vanaf 22:00 uur.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide | Beeld: BrunoPress

FlairBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden