2019, January 07. Pathe ArenA, Amsterdam, the Netherlands. Mascha Feoktistova and Gregor van Vlierden at the dutch premiere of Charlie's Angels. Beeld David Heukers
2019, January 07. Pathe ArenA, Amsterdam, the Netherlands. Mascha Feoktistova and Gregor van Vlierden at the dutch premiere of Charlie's Angels.Beeld David Heukers

Beautygloss’ Mascha: 'Het is nog onduidelijk of Mila haar armpje ooit kan gebruiken'

Twee weken geleden werd Mascha Feoktistova (33), bekend van haar YouTube-kanaal Beautygloss, moeder van dochter Mila Poppy. Helaas kwam er een donkere wolk boven het geluk te hangen door een traumatische bevalling. Zo vertelde de kersverse moeder vlak na de geboorte van het meisje dat haar arm was gebroken door een schouderdystocie. Op Instagram vertelt de vlogster hoe het nu met de pasgeboren spruit gaat.

Erbse parese

"Voor iedereen die vraagt hoe het met Mila’s armpje gaat: naar omstandigheden goed!", laat Mascha weten. Op de foto is te zien dat Mila's mouw vastgepind is met een veiligheidsspeld om haar armpje hoog te houden. "Aankleden is echt een hel, want je kunt die arm niet bewegen zonder dat het pijn doet", vervolgt ze. "Voor iedereen die vraagt of ze erbse parese heeft (zenuwbeschadiging - dan zou ze haar armpje (deels) niet meer kunnen gebruiken): dat is nog onduidelijk, ze hebben bij de geboorte wat testjes gedaan en de conclusie is dat het nog niet zeker is."

Goede hoop

Mascha vertelt dat het gezin over drie weken een afspraak in het ziekenhuis heeft. "We hebben wel goede hoop, want ze knijpt wel met haar handje en we proberen hem steeds te stimuleren. En verder is het een heerlijk rustig meisje met een heel grappig karakter dus ondanks de arm komt ze tevreden over."

De tekst gaat verder onder de foto.

Zware bevalling Beautygloss’ Mascha

Op 6 juli 2020 werden Mascha Feoktistova en geliefde Gregor van Vlierden voor de eerste keer ouders, maar een gemakkelijke bevalling was het allesbehalve. De bevalling van Mascha kostte niet alleen veel tijd, maar ging ook gepaard met complicaties. Zo vertelde de kersverse moeder vorige week dat de arm van Mila Poppy was gebroken door een schouderdystocie. Hierbij blijft de voorste schouder steken achter het schaambeen van de moeder. Hierdoor treedt een probleem op bij de afwikkeling van de romp van het kind, wanneer het hoofdje geboren is. Dit komt slechts voor bij zo’n één procent van alle bevallingen.

Rollercoaster

Afgelopen week deelde Mascha een gezinsfoto en gaf ze toe in een rollercoaster van emoties te zitten. “Ook deze week is een combinatie van extreem rozig (we zijn zó verliefd!) maar ook heel veel huilen, praten, aanpassen (kan baby niet op een gebruikelijke manier knuffelen of voeden met het gebroken armpje) en ook moet ik bijkomen van uitgescheurd zijn aan alle kanten en krijg ik flashbacks van de bevalling (gaan we hulp voor zoeken samen)”, schreef ze bij dat kiekje. “We worden privé goed opgevangen door vrienden en familie, vanuit het ziekenhuis en samen komen we er wel doorheen.”

Lees ook Beautygloss’ Mascha steekt zwangeren hart onder de riem: ‘Schrik niet van mijn verhaal’

Aandoening PCOS

Eerder vertelde Mascha, die in 2017 in het huwelijksbootje stapte met Gregor, al dat een zwangerschap niet vanzelfsprekend was. De vlogger lijdt namelijk aan de aandoening PCOS, waardoor er minder vaak een eisprong plaatsvindt en het moeilijker is om in verwachting te raken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: Brunopress

Elle HelmigDavid Heukers

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden