2019-02-24 20:40:21 US singer Barbra Streisand presents an award during the 91st Annual Academy Awards at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 24, 2019. VALERIE MACON / AFP Beeld AFP
2019-02-24 20:40:21 US singer Barbra Streisand presents an award during the 91st Annual Academy Awards at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 24, 2019. VALERIE MACON / AFPBeeld AFP

Barbra Streisand laat zich uit over Michael Jackson en zijn slachtoffers

Het is inmiddels twee weken geleden dat de controversieële documentaire Leaving Neverland voor het eerst werd uitgezonden. Vele sterren hebben dan ook gevraagd en ongevraagd hun mening gegeven over Michael Jackson, zijn vermeende kindermisbruik, de slachtoffers en de documentaire als geheel. Zo ook Barbra Streisand en daar zijn haar fans niet blij mee.

Barbra zegt in een interview met The Sunday Times dat ze de twee slachtoffers, Wade Robson en James Safechuck, 'absoluut' gelooft. Maar ze denkt echter ook dat hun beschuldigingen niet zo serieus zijn als de documentaire laat zien. "Ze zijn allebei getrouwd en hebben allebei kinderen", aldus de zangeres. "Je kan spreken van misbruik, maar ze waren dolblij daar te kunnen zijn, zoals ze ook in de documentaire zeggen."

Lees ook:

Wereld in rep en roer door Michael Jackson-docu: wat is er aan de hand?

Michael wordt door haar omschreven als 'erg lief', maar ook 'erg kinderlijk'. "Zijn seksuele behoeften waren zíjn seksuele behoeften, afkomstig uit zijn kinderjaren of welk DNA dan ook." Barbra legt de schuld dan ook niet zozeer bij de popster, maar bij de ouders die toelieten dat hun kinderen met hem sliepen.

Boos

Het internet breekt los na Barbra's controversieële uitspraken. Sommigen geloven de beschuldigingen tegen Michael simpelweg niet, dus zijn ze boos op haar, omdat ze de slachtoffers gelooft. En de mensen die wél geloven dat Michael een kindermisbruiker was, zijn boos op haar, omdat ze de ervaringen van de slachtoffers bagatelliseert.

Sorry

Op Instagram heeft de zangeres haar excuses aangeboden. Ze zegt dat ze spijt heeft van de pijn die ze veroorzaakt heeft, door haar woorden niet voorzichtiger uit te kiezen over Michael en zijn slachtoffers. "De afgedrukte woorden weerspiegelen niet mijn ware gevoelens. Ik wilde het trauma van deze jongens op geen enkele manier afwijzen. Zoals alle overlevenden van seksueel misbruik zullen ze dit de rest van hun leven moeten dragen."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmopolitan, The Sunday Times | Beeld: ANP

Shivani BoerAFP

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden