AMSTERDAM, 11-6-2020 . Andre Hazes en Monique tijdens de presentatie van zijn nieuwe videoclip Een Doodgewone Man. Beeld EM-Press/Patrick van Emst
AMSTERDAM, 11-6-2020 . Andre Hazes en Monique tijdens de presentatie van zijn nieuwe videoclip Een Doodgewone Man.Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Bakken kritiek voor André Hazes wegens nieuwe, heftige videoclip: 'Niet verantwoord'

André Hazes (26) heeft samen met zijn nieuwe nummer 'Een Doodgewone Man' een bijbehorende en vooral bijzondere clip uitgebracht van maar liefst acht minuten. De heftige minifilm is naar eigen zeggen ‘een stukje levensverhaal’ van hem en Monique Westenberg (43) van de afgelopen tijd. Hierin is te zien dat de zanger geen gemakkelijke periode achter de rug heeft en flink geworsteld heeft met zichzelf. De video heeft een hoop stof doen opwaaien- niet alleen omdat de volkszanger het boetekleed aantrekt voor de manier waarop hij zijn geliefde voor een aantal maanden verliet voor Bridget Maasland (45), maar vooral wegens zijn suïcidale gedachten.

'Een Doodgewone Man'

Met zijn nieuwe hit zingt André 'zijn' Monique liefdevol toe. "Het ging misschien wel iets te snel, de roem overviel me wel. Het is allemaal niets waard zonder jou", is bijvoorbeeld te horen op de melodie. Ook staat hij stil bij zijn fouten: "Soms was ik een klootzak, ging door terwijl je hart brak." Een Doodgewone Man gaat dan ook over hemzelf, zo vertelde Hazes eerder. "Als een soort van lul", zei hij erbij.

Zelfmoordpogingen

In de behoorlijk heftige clip zijn verschillende zelfmoordpogingen te zien. Zo wordt bijvoorbeeld in beeld gebracht hoe het personage dat André voorstelt, op het punt staat om een overdosis medicatie te nemen. Hij bedenkt zich gelukkig net op tijd en gooit de pillen boos in een hoekje. Daarnaast is er een scène waarin André’s personage bewusteloos in het zwembad drijft en ternauwernood door 'Monique’ kan worden gered. En bij die twee pogingen blijft het niet; aan het einde van de video is te zien hoe de zanger voor de trein wil springen. Uiteindelijk is wederom te zien dat hij zich bedenkt.

Verkeerde voorbeeld

Bij Stichting 113 Zelfmoordpreventie schieten deze beelden in het verkeerde keelgat. "Het is niet verantwoord dit zo in beeld te brengen", aldus Evita Bloemheuvel van de organisatie in Story. "Op het moment dat je zelfmoordmethodes in beeld brengt, een spoorwegovergang laat zien en iemand met een hand vol pillen voor een spiegel filmt, is dat niet verantwoord. Mensen zouden hier immers een voorbeeld aan kunnen nemen."

Risico's

Volgens Bloemheuvel heeft André de stichting niet om advies gevraagd, voordat hij de video opnam. "Dat had hij beter wel kunnen doen", benadrukt ze in het entertainmentblad. "Ik ga contact opnemen met zijn management en hoop hem op die manier bewust te maken van de risico’s. Daarnaast zal ik vragen of er in de videoclip een verwijzing naar onze website kan worden geplaatst, ook al is het leed al geschied."

De tekst gaat verder onder de video.

Stress

Het nieuwe album van André is naar eigen zeggen "het meest persoonlijke" dat hij ooit heeft gemaakt. Naast Een Doodgewone Man staat er een nummer op dat gaat over als het niet goed was gekomen tussen hem en Monique. Ondanks dat Hazes de liefde leek te hebben gevonden bij Bridget, had hij namelijk wel degelijk last van stress. "Die spanning heb ik ook gewoon gevoeld. En eigenlijk al mijn emoties zitten er wel in."

Lees ook André en Monique houden zoon buiten beeld, maar niét zonder gevolgen: 'Moeten hem beschermen'

Turbulente maanden

Sinds eind februari heeft André weer een relatie met de moeder van z’n kind, zo’n anderhalve week nadat André en Bridget een punt achter hun kortstondige liefdesavontuur hadden gezet. De vonk tussen de ouders van de kleine Dré zou weer overgesprongen zijn op Curaçao (waar zowel Monique als Bridget ook aanwezig waren), al blijft Hazes ontkennen dat er toen iets gebeurd is tussen beiden.

Denk je aan zelfmoord? Neem contact op met 113. De crisislijn is 24/7 open, ook kun je er terecht voor therapie met een psycholoog, of doe de zelfhulpcursus. Anoniem en vertrouwelijk.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram

Carolien TsaoEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden