Zomerfotosessie 2020 bij Paleis Huis ten Bosch in Den Haag Summer photo session 2020 at Palace Huis ten Bosch in The Hague Op de foto / On the photo: Prinses Amalia / Princess Amalia Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Zomerfotosessie 2020 bij Paleis Huis ten Bosch in Den Haag Summer photo session 2020 at Palace Huis ten Bosch in The Hague Op de foto / On the photo: Prinses Amalia / Princess AmaliaBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Argentijns blad biedt excuses aan na 'plus size'-opmerking prinses Amalia

Het Argentijnse blad Caras heeft zaterdag zijn excuses aangeboden voor een van zijn covers, waarop beweerd werd dat prinses Amalia 'trots is op haar 'plus size'-uiterlijk'.

Lees ook: Argentijns roddelblad noemt prinses Amalia 'plus size' en kan rekenen op lading kritiek: 'Schande'

Hoofdredactrice Liliana Castaño laat via de website van Caras weten spijt te hebben van de cover en de formulering.

Landelijke ophef

De cover veroorzaakte landelijke ophef. Dit was volgens Castaño echter totaal niet de intentie van het blad. "We bevinden ons in een tijd waarin we stereotypes ontmantelen. De media zijn spiegels van onze samenleving en van alle veranderingen die er op de wereld plaatsvinden. We leren allemaal, dat geldt ook voor de media."

'Onze bewondering voor Máxima werd niet gerepresenteerd'

Volgens Castaño wil het blad bijdragen aan de ontmanteling van stereotypes, maar is er zonder kwade bedoelingen een fout gemaakt.

"Het respect, de trots en de bewondering die we voor Máxima en haar hele familie voelen, werden niet door de cover van de vorige editie gerepresenteerd."

Excuses

Castaño laat verder weten dat het blad een belangrijke positie wil innemen in het actuele debat over inclusiviteit en diversiteit. Ze beëindigt haar toelichting met het aanbieden van haar excuses.

In een eerdere column probeerde Castaño deze week, tevergeefs, de commotie een halt toe te roepen, door te beweren dat Amalia 'haar adolescentie zonder taboes doorleeft en het figuur van een echte vrouw omarmt'.

Prinses Amalia

De focus op het lichaam van Amalia (16) werd van alle kanten veroordeeld en de twee grootste nationale kranten Clarín en La Nacion trekken stevig van leer tegen de stigmatiserende opmerkingen van Caras. Dat schreef op de voorpagina ook dat de prinses eerder slachtoffer was van pesten, maar de onvoorwaardelijke steun heeft van haar ouders.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Peter Smulders

Liselot van der KliftEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden