Anouk Hoogendijk open over heftige bevalling: ‘Laatste halve centimeter duurde bijna 10 uur’ Beeld nbsp
Anouk Hoogendijk open over heftige bevalling: ‘Laatste halve centimeter duurde bijna 10 uur’Beeld nbsp

Anouk Hoogendijk open over heftige bevalling: ‘Laatste halve centimeter duurde bijna 10 uur’

Anouk Hoogendijk (35) is sinds drie weken de trotse moeder van zoon Sonny. Hoewel ze gelukkig wél op een roze wolk zit, is de bevalling niet zonder slag of stoot gegaan. Pas twaalf dagen na de geboorte van haar zoontje mocht ze dan ook naar huis. Inmiddels heeft de voetbalheldin verteld waarom zij én het pasgeboren jochie zo lang in het ziekenhuis moesten blijven.

Bevalling Anouk Hoogendijk

In RTL Boulevard doet Anouk een boekje open over de heftige bevalling. "Op vrijdag eind van de middag braken mijn vliezen, uiteindelijk werd hij pas zondagochtend geboren", begint de kersverse moeder. "De laatste halve centimeter duurde bijna tien uur."

Infectie

Anouk vertelt dat Sonny na de geboorte een infectie had, doordat zij langdurig gebroken vliezen had. Daarom mochten de twee niet meteen naar huis na de bevalling. Ook bleek tijdens de eerste nacht in het ziekenhuis dat het jochie extra medische zorg nodig had. "Midden in de nacht moest hij opeens naar een andere afdeling en werd hij aan allerlei slangetjes gelegd."

Tevreden mannetje

Na bijna twee weken mochten moeder en zoon eindelijk naar huis, en inmiddels gaat alles goed. "Het is een heel gelukkig en tevreden mannetje."

Heftige kraamtijd

Afgelopen weekend deed Anouk op Instagram uit de doeken over de pittige kraamtijd. "De afgelopen 2,5 weken waren de zwaarste, pijnlijkste, heftigste, maar ook de allermooiste en meest bijzondere weken van m’n leven", schreef ze bij een zoet kiekje met haar zoon. "Maar wat ben jij het waard liefie! Voor jou zou ik het nog tien keer overdoen."

Lees ook Anouk Hoogendijk geniet van herfstwandeling met zoon na 'zwaarste maar mooiste' kraamweken

Kinderwens

Aan Flair vertelde Anouk begin mei dat ze al twee jaar lang werd gevraagd of er nou al eens een baby kwam. Hoewel ze toen zei dat ze dolgraag moeder wilde worden, voegde ze er ook aan toe dat die kinderwens geen haast had. Toen werd ons blad plots ingehaald door de realiteit. In dezelfde week dat het nummer met Anouk in de schappen lag, maakte de sportvrouw bekend dat zij en haar grote liefde Pieter Verhoeven een gezinnetje worden. “Zo blij om het eindelijk van de daken te mogen schreeuwen. Wij verwachten een baby!”, schreef ze toen op Instagram. Hóe leuk? In oktober 2020 werd het stel de trotse ouders van zoon Sonny.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf.nl | Beeld: Bart Honingh voor Flair, Instagram

Carolien Tsaonbsp

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden