Angela Groothuizen en partner Rob Mooij Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Angela Groothuizen en partner Rob MooijBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Angela Groothuizen open over inmiddels latrelatie: 'Misschien gaan we wel uit elkaar'

In de nieuwste aflevering van 'Rooijakkers Over De Vloer' bracht presentator Art (44) een bezoekje aan niemand minder dan Angela Groothuizen (60). Hierin deed de presentatrice een openhartig boekje open over haar relatie met Rob Mooij, met wie ze inmiddels niet meer samenwoont.

Relatie Angela Groothuizen

Ongeveer een maand geleden heeft Angela haar huis in de Amsterdamse Schinkelbuurt verruilt voor een woning aan de grachten. Hier brengt ze haar tijd grotendeels alleen door. "Rob zit veel in Vinkeveen", vertelt de blondine. "Hij is graag alleen."

Eigen leven oppakken

Zowel Angela als Rob pakken hun eigen leven weer op nu hun beide dochters volwassen zijn, zo vertelt Angela aan Art. "We gaan verder hoe we ooit begonnen. We hebben ons leven, houden zielsveel van elkaar, maar we hebben wel ons eigen leven."

Liefdespartners

Naar eigen zeggen hebben Rob en Angela momenteel een latrelatie. "We zijn nog wel liefdespartners, maar het heeft wel een andere vorm. Dat is prima. We wonen niet meer bij elkaar, niet meer. Dat was meer zijn keuze dan mijn keuze, maar het bevalt me zeer."

Opnieuw aan het ontdekken

Volgens Groothuizen is de liefde tussen haar en Rob "onvoorwaardelijk" en blijven ze "toch wel verbonden" door het gezin. "Hij is zichzelf opnieuw aan het ontdekken en dat vind ik heel knap", geeft de coach uit The Voice Senior toe. Ze sluit echter niet uit dat hun relatie voor altijd stand houdt. "Misschien gaan we wel uit elkaar. We weten het niet, niemand weet het. Je weet niet hoe het leven loopt, maar het gaat in ieder geval al dertig jaar goed."

Vrije ziel

Een jaar geleden deed Angela ook al uit de doeken over haar relatie met Rob. Toen vertelde Groothuizen dat haar geliefde naast haar een "heel dierbaar iemand" in zijn leven had. "Dat vind ik prima, want ik heb óver”, verklaarde ze destijds in De Volkskrant. “Ik heb zoveel geluk en liefde en alles wat ik wil, ik heb zat. Snap je? En ik ga hem, mijn aller-allerliefste, in dat ene leven dat hij heeft, niet voor de voeten lopen. Met níéts. Is onze relatie daardoor makkelijker? Nou, nee. Het is niet altijd makkelijk. Maar het is óók niet echt heel moeilijk. Die man is een vrije ziel. Een fantastische, lieve, trouwe, vrije ziel. En die moet je niet willen beknotten, klaar.”

Lees ook Angela Groothuizen verbaast fans met foto uit 1994: ‘Niks veranderd’

Gezin

Angela Groothuizen en haar geliefde Rob Mooij zijn al bijna dertig jaar samen. Het stel heeft samen twee dochters: Lola (25) en Nona Tijger (22).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weekend | Beeld: Brunopress, Instagram

Carolien TsaoEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden