NLD/Berkel en Rodenrijs/20190311 - Boekpresentatie van het kinderboek DUNYA Een hemels hondenleven - van Monique Westenberg. Op de foto: André Hazes / Andre Hazes met partner Monique Westenberg en zoon André / Dré / Dreetje Beeld Arjo Frank Kievits
NLD/Berkel en Rodenrijs/20190311 - Boekpresentatie van het kinderboek DUNYA Een hemels hondenleven - van Monique Westenberg. Op de foto: André Hazes / Andre Hazes met partner Monique Westenberg en zoon André / Dré / DreetjeBeeld Arjo Frank Kievits

André en Monique houden zoon buiten beeld, maar niét zonder gevolgen: 'Moeten hem beschermen'

André Hazes (26) en Monique Westenberg (43) lieten eerder al doorschemeren hun kleine jongen niet meer zoveel in beeld te willen brengen. En die beslissing zet het stel nu door. Maar dat heeft ook andere verregaande gevolgen...

Zoon André en Monique

Hun realityserie keert namelijk niet meer terug op de buis. "Ik zou er zelf wel voor openstaan, want er gebeurt altijd genoeg, maar het gaat nu om hem", aldus André in Grazia. "We hebben een heel leuk kind en dat willen we ook delen met de wereld, maar we willen niet meer zijn volledige gezichtje in beeld. Dat bedekken we op social media nu met een zonnebrilletje of zo, maar dat gaat met een soap niet werken."

Beschermen

Hazes verklaarde eerder ook al in Jinek: "Kijk, ik heb een leuk kind, een knap kind en hij is super grappig. Ik ben misschien wel de trotste ouder die er is en ik wil hem heel graag delen met de wereld, maar ik wil hem wel voor bepaalde dingen beschermen." De zanger legt uit: "We houden er heel erg rekening mee dat er iets is in z'n gezicht, zodat hij niet volledig herkenbaar is."

Vervelend

De kleine Dré werd op een gegeven moment herkend, wat geen leuke ervaringen waren. "Hij vond het gewoon vervelend. Dan kwamen we in de supermarkt en dan keken mensen naar hem. En dan vroeg hij: 'Waarom kijkt die mevrouw zo lang naar mij?' of iemand kneep in zijn wang. Ja, dat moet je bij mij ook niet doen, want dan krijg je een klets in je gezicht. Dat doe je ook niet bij mijn kind. Hij kreeg er gewoon zelf last van." André sloot af: "Ik heb altijd gezegd, ook met mijn reallifesoap: ik doe het, totdat hij er zelf last van krijgt. En dat is nu."

School

De zoon van André en Monique wordt daarom de laatste tijd steeds vaker onherkenbaar in beeld gebracht. Zo wordt het jochie bijvoorbeeld alleen van de zij- of achterkant in beeld gebracht, of wordt zijn gezicht afgeschermd met een emoji. Met het oog op het volgende schooljaar hopen ze dat hij zo minder wordt herkend, beredeneerde de zanger eerder.

Lees ook André Hazes: 'Nu ben ik weer de man op wie Monique zes jaar geleden verliefd is geworden'

Drama-cover ‘Privé’

Vermoedelijk heeft het buiten beeld houden van de kleine Dré mede te maken met de drama-cover waarmee Privé ten tijde van hun breuk in de schappen lag. Hierop werd het mannetje groots afgebeeld op de omslag van het entertainmentblad, met daarbij kleine fotootjes van André, Monique én natuurlijk de reden van de toenmalige split: Bridget Maasland (45). “Kleine jongen, hoe leg je hem dit uit?”, stond er in koeienletters bij geschreven. Deze actie schoot bij André volledig in het verkeerde keelgat en werd door de zanger dan ook “schofterig” genoemd. Hij schakelde vervolgens het advocatenkantoor van de zoon van Peter R. de Vries in en dreigde het blad aan te klagen. Tot een daadwerkelijke aanklacht is het uiteindelijk niet gekomen. “Na overleg hebben wij ingezien dat wij ons onvoldoende hebben gerealiseerd welke impact deze foto op betrokkenen heeft”, gaf Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds destijds toe. Sinds eind februari zijn André en Monique weer een setje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: Brunopress, Instagram

Lisa HoogmoetArjo Frank Kievits

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden