2019-12-12 09:10:19 AMSTERDAM - Bridget Maasland arriveert met Andre Hazes bij de rechtbank. De presentatrice spant een kort geding aan tegen Prive, omdat het weekblad volgens Maasland onjuistheden over haar priveleven heeft gepubliceerd. ANP KIPPA OLAF KRAAK Beeld ANP Kippa
2019-12-12 09:10:19 AMSTERDAM - Bridget Maasland arriveert met Andre Hazes bij de rechtbank. De presentatrice spant een kort geding aan tegen Prive, omdat het weekblad volgens Maasland onjuistheden over haar priveleven heeft gepubliceerd. ANP KIPPA OLAF KRAAKBeeld ANP Kippa

André en Bridget krijgen ervan langs: 'Hoezo zijn de media schuldig aan de breuk?'

André Hazes en Bridget Maasland mogen en kunnen de media niet de schuld geven van hun relatiebreuk. Dat stelt mediahistoricus Huub Wijfjes, verbonden aan de universiteiten van Groningen en Amsterdam, in een reactie op de verwijten die het koppel bij de bekendmaking van hun scheiding maakten. Ook tv-recensent Angela de Jong - beroemd en berucht in showbizzland - maakt korte metten met de verklaring van de twee.

Schuld van de media

"Het zijn twee mensen die hun hele bestaan hebben opgehangen en georganiseerd op hun presentatie in de media", oordeelt Wijfjes. "Ze hebben hun carrière voor een belangrijk deel aan die aandacht te danken. Ze delen dag in dag uit vrijwel alles via sociale media en voeden de media doorlopend als het hen goed uitkomt. Dan móeten ze weten dat die manier van werken ook nadelen heeft; sommige media kunnen meedogenloos zijn."

'Bescheidenheid was verstandig geweest'

Natuurlijk vindt de gerenommeerde mediahistoricus het droevig voor de twee geliefden dat hun relatie op de klippen is gelopen. "Maar ze mogen zeker niet doen alsof de kwade media de enige oorzaak zijn van de rampspoed die hen nu heeft getroffen", beklemtoont hij. Wijfjes denkt er exact zo over als Flair-columnist Hester Zitvast, die niet bepaald mals was over de overdadige manier waarop André en Bridget hun liefde voor elkaar aan de buitenwereld toonden. "Ze hadden er ook voor kunnen kiezen, zoals andere BN’ers doen, om hun liefde in enige bescheidenheid te tonen. Al die aandacht is een consequentie van het beroep dat ze uitoefenen, en dat weten ze allebei heel goed", aldus Wijfjes.

Makkelijk zal het niet zijn

Wijfjes erkent dat de aandacht en de druk van sommige media, ook in Nederland, soms een flinke belasting kunnen vormen voor celebrity's. "Ik snap dat het vreselijk is als zo’n hausse aan aandacht je overkomt. Maar tegelijkertijd zijn dit soort hypes, uitzonderingen daargelaten, vrijwel altijd van voorbijgaande aard. 'Brazes' is nu misschien het gesprek van de dag, maar morgen rennen de showbizzrubrieken weer achter een ander verhaal aan."

'Ik hoop dat de seks het waard was'

Ook tv-recensent Angela de Jong laat zich uit over de verklaring voor de breuk die de twee maandagmorgen gaven. "Ja ja, in showbizzland is dat zo ongeveer de equivalent van 'de brug stond open' en 'mijn hond heeft mijn huiswerk opgegeten'", schrijft ze in een nieuwe column op AD.nl. "Kortom, het meest gemakkelijke smoesje dat er is en dat dus ook niemand serieus neemt. [...] Ik hoop dat de seks het waard was." Ze geeft de twee ook wat ongevraagd relatie-advies: "Leer elkaar eerst eens grondig kennen voordat je je liefde van de daken schreeuwt".

Lees ook Het waren drie fantastische maanden: André en Bridget bevestigen relatiebreuk

Heuse 'mediastop' van kracht

André en Bridget hebben de media gevraagd om hen de komende tijd met rust te laten. Ze hopen hun liefdesbreuk zo in stilte te kunnen verwerken.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Justine WoutersonANP Kippa

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden