20170-12-18. Pathe Tuschinski, Amsterdam. Premiere van Huisvrouwen Bestaan Niet. Op de foto: Stavros Tsatsos en Amanda Balk Beeld Heukers Media
20170-12-18. Pathe Tuschinski, Amsterdam. Premiere van Huisvrouwen Bestaan Niet. Op de foto: Stavros Tsatsos en Amanda BalkBeeld Heukers Media

Amanda Balk in eerste interview na scheiding van criminele echtgenoot: 'Hij stuurt nog steeds bloemen'

Amanda Balk heeft een roerige tijd achter de rug. Ze was nog maar net getrouwd met haar grote liefde Stavros toen bleek dat hij betrokken was bij drie wietplantages in Wassenaar. In september 2019 werd de scheiding tussen Amanda en haar Griek definitief, waar ze nog steeds behoorlijk kapot van is.

Eerste interview over breuk

"Ik ben wel geknakt", zegt ze woensdag in het glamourblad Beau Monde, waarin ze voor het eerst uitgebreid spreekt over de breuk met Stavros. "Eigenlijk ben ik in een relatie best vaak degene die de stekker eruit trekt. Ook omdat ik denk dat het meer verdriet doet om door te gaan als het toch al niet goed werkt."

Zelf verdacht

In april 2019 bleek dat Amanda zelf ook verdacht werd van betrokkenheid bij zaak. Zowel Stavros als zij werd tevens verdacht van witwaspraktijken. Amanda moest zich hiervoor verantwoorden voor de rechter. "Uiteindelijk ben ik door alles wat is gebeurd sterker geworden, en ik heb mezelf ook beter leren kennen. Ik voel me goed nu en ook krachtig."

Te veel frustraties

Amanda ondernam nog twee pogingen om het huwelijk met Stavros te redden, maar verbrak in september vorig jaar toch de relatie. Hij mocht op dat moment met een elektronische enkelband om in vrijheid zijn proces afwachten. Volgens Amanda, bekend van De Gouden Kooi, zat er bij haar te veel frustratie over de gebeurtenissen en voelde ze zich door alle beperkingen van Stavros beperkt in haar dagelijkse leven.

'Hij stuurt me nog steeds bloemen'

Toch hebben beiden nog altijd goed contact. "Stavros is ook nooit gestopt met contact zoeken, hij stuurt me nog steeds bloemen. Als we een kindje hadden gehad, had ik het wel langer geprobeerd. Ik heb altijd gezegd dat ik niet nog een keer uit elkaar ga met de vader van mijn kind. Het heeft ook nooit aan onze karakters gelegen, die megaklik hebben we nog altijd. Maar vertrouwen is moeilijk terug te krijgen als het eenmaal weg is."

Lees ook Nieuwe wending: Amanda Balk nu ook zélf verdachte in zaak wietkwekerijen

Relaties

Amanda en Stavros trouwden in 2018 tijdens een gigantisch huwelijksfeest in Griekenland, op het eiland Mykonos. Amanda heeft uit haar eerdere relatie met de wereldberoemde dj Afrojack een achtjarige dochter, Vegas.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: ANP

Justine WoutersonHeukers Media

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden