Ali B reageert op beschuldiging Ellen ten Damme: 'Was een onschuldige flirt' Beeld BrunoPress
Ali B reageert op beschuldiging Ellen ten Damme: 'Was een onschuldige flirt'Beeld BrunoPress

Ali B reageert op beschuldiging Ellen ten Damme: 'Was een onschuldige flirt'

Ali B heeft via een verklaring op Instagram gereageerd op de beschuldiging van Ellen ten Damme. Ze vertelde in het televisieprogramma De Geknipte Gast dat ze "een zelfde ervaring" heeft gehad als een aantal andere deelnemers van The Voice of Holland. Maar volgens rapper en oud Voice-coach Ali B is daar niets van waar.

Verklaring Instagram

"Wat een vrolijke, onschuldige flirt was, wordt nu acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid", schrijft Ali B in een verklaring in Instagram Stories. "Deze vage beschuldiging leidt in de media meteen tot reacties. Maar wat er nu nu beweerd wordt, klopt gewoon niet", gaat hij verder. In de verklaring is te lezen dat de rapper beweert dat hij en Ten Damme acht jaar geleden "geflirt en gezoend" hebben. "Meer was het niet", laat hij weten. "We schreven daarna een mooi, persoonlijk en kwetsbaar liedje en maakten een videoclip."

Goede band

Ten Damme en hij zouden in de jaren erna een goede band hebben opgebouwd. In de verklaring op Instagram schrijft Ali B dan ook dat hij in 2018 persoonlijk door Ten Damme was gevraagd om haar show bij te wonen in Koninklijk Theater Carré. Ook zou ze hem in 2020 hebben gevraagd om naar haar kleedkamer te komen, waar ze vervolgens "een uur lang met elkaar lachten, knuffelden en goede gesprekken hadden", aldus Ali B.

Reactie advocaat

Ali B laat weten dat hij Ten Damme heeft gebeld om uitleg te vragen. Maar de rapper kreeg geen reactie. Ook zijn advocaat Bart Swier heeft inmiddels gereageerd. "Wie werkelijk meent een terecht verwijt te hebben, die meldt zich niet in een talkshow, maar bij justitie. Die doet daar dan onderzoek naar. Ten Damme noemt het zelf middeleeuws om iemand publiekelijk aan de schandpaal te nagelen en dat is exact wat ze nu heeft gedaan", zo schrijft hij in een verklaring.

Lees ook RTL schort samenwerking op met The Voice-coach Ali B

Geen namen

De 54 jarige Ten Damme noemde vrijdag in het televisieprogramma De Geknipte Gast geen namen. Wel liet ze weten dat ze binnenkort juridische stappen gaat zetten. "Ik vind het niet chic om in de media mensen aan de schandpaal te nagelen en als bekend persoon heb je daar denk ik alleen maar last van", aldus Ten Damme. "Ik vind dit gewoon niet het medium om over dit soort dingen te praten, dus ik ben daar heel voorzichtig mee. Als ik het doe, moet het via de officiële justitiële weg. Dat is de enige manier."

Ali B wordt inmiddels door meerdere oud-deelnemers van The Voice of Holland beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Deze misstanden kwamen aan het licht door het online programma BOOS, gepresenteerd door Tim Hofman.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress

Celine SussotBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden