Ali B Beeld Brunopress
Ali BBeeld Brunopress

Ali B reageert met lang statement op uitspraak OM: ‘Ik ben blij’

Ali B is verbaasd dat het Openbaar Ministerie (OM) niet alle zaken tegen hem heeft geseponeerd. Het OM maakte vandaag bekend Ali B te vervolgen voor meerdere zedenzaken, onder meer rond The Voice of Holland. Op Instagram plaatst hij een statement.

“Ik ben blij”, schrijft hij op Instagram.

Verbazing

Ali B wordt vervolgd voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen, die gepleegd zouden zijn tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en het buitenland. Een daarvan is gerelateerd aan The Voice. Volgens het OM was bij de aangifte van een vierde vrouw tegen de rapper geen sprake van een strafbaar feit.

Ali B laat weten “blij” te zijn dat deze zaak is geseponeerd. Hij heeft altijd schuld ontkend wat betreft de beschuldigingen aan zijn adres.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Duidelijkheid in The Voice-schandaal

Déze BN’ers worden vervolgd voor zedendelicten

Statement

“De afgelopen veertien maanden hebben we hemel en aarde bewogen om snelheid te krijgen in het onderzoek en hebben wij steeds gevraagd om duidelijkheid”, vervolgt hij. “Die oproep werd niet beantwoord. In de tussentijd heb ik, in overleg met het OM, mediation gesprekken aangevraagd met de vrouwen die aangifte hebben gedaan.”

Met alles meegewerkt

Volgens Ali lopen ‘deze gesprekken’ en zijn die ‘zeer waardevol’.

“We hebben het OM verzocht deze gesprekken af te wachten. Dat ze daar niet voor hebben gekozen is onbegrijpelijk, zeker nu deze binnen afzienbare tijd zouden worden afgerond”, schrijft hij. “Ik heb het volste vertrouwen in een juiste beslissing van de rechtbank.”

Voormalig bandleider Jeroen Rietbergen wordt verdacht van een zedenfeit uit februari 2018. Dat zou hebben plaatsgevonden in of rond de opnamestudio’s van The Voice. Het onderzoek tegen Marco Borsato rond The Voice is bij gebrek aan bewijs geseponeerd. Tegen Borsato loopt nog wel een zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte in december 2021, maar dat is niet gerelateerd aan The Voice.

Bron: ANP

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden