Ai! Waylon haalt uit naar 'onbeschofte' TVOH-kijkers Beeld
Ai! Waylon haalt uit naar 'onbeschofte' TVOH-kijkers

Ai! Waylon haalt uit naar 'onbeschofte' TVOH-kijkers

Als zanger of jurylid van The Voice of Holland weet je dat je een hoop kritiek kan verwachten. Toch besloot zanger en jurylid Waylon zich daar niet langer bij neer te leggen - op Facebook haalde hij stevig uit naar de "onfatsoenlijke mensen" op social media.

De commotie ontstond nadat Waylon 'zijn' Romy een 10 gaf. Volgens veel kijkers buitensporig hoog en onterecht.

Waylon beet gisteren stevig van zich af met een reactie op Facebook. Hij opende het bericht met de aanhef "lieve mensen", waarbij hij het woordje lieve tussen aanhalingstekens plaatste. Hij zegt dankbaar te zijn voor het verloop van zijn carrière en alle mensen "met een mening" die hem altijd hebben laten weten wat ze van hem vonden.

Potentieel

Daarna neemt de boodschap een andere wending. Waylon legt eerst uit waarom hij Romy een 10 heeft gegeven: "Ik ben trots op Romy, vandaar mijn 10 gisteren. Niet omdat ze de beste zangeres van de avond was maar omdat ze wel de potentie heeft en het meeste lef heeft getoond omdat het knopje om was bij d'r. Inzet en overgave is zoveel belangrijker dan alleen maar toon kunnen houden... Ieder mens moet groeien en heeft af en toe een beetje hulp en liefde nodig, niemand kan het alleen."

Hij vervolgt: "De 10 voor Romy was meer verdiend dan anderen die een 10 kregen... Als coach is het je taak namelijk om te motiveren, niet om te jureren. Dus "lieve" mensen op social media, wees eens fatsoenlijk en motiveer de mensen die je alleen maar een fijne avond willen bezorgen door hun kloten voor het blok te zetten... Petje af voor al die volwassen mensen die het dan wederom nodig vinden om de meest achterlijke dingen te roepen. (..) Geef de artiesten in dit land hun identiteit en groei met ze mee. Vind je het niet leuk? Dan zet je het af ipv dan maak je iemand af..."

Het bericht kreeg inmiddels al ruim 9 miljoen likes. Bekijk de hele boodschap hier

Lees ook:

Eefje Pilon

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden