Aha: hier komt het extra budget vandaan bij 'Kopen zonder Kijken' Beeld RTL
Aha: hier komt het extra budget vandaan bij 'Kopen zonder Kijken'Beeld RTL

Aha: hier komt het extra budget vandaan bij 'Kopen zonder Kijken'

Alex, Bob en Roos gaan elke week weer op zoek naar droomhuizen voor deelnemers in Kopen zonder Kijken. En zelfs als een opdracht onmogelijk lijkt te zijn, krijgen ze het tóch voor elkaar. Er is vaak opeens meer geld beschikbaar. Waar komt toch telkens dat 'extra budget' vandaan waardoor er duurdere huizen kunnen worden gekocht?

Kopen zonder Kijken

Deelnemers aan het programma Kopen zonder Kijken moeten diep in de buidel tasten voor het programma. Je mag namelijk alleen meedoen als je minstens 400.000 euro te besteden hebt. Anders kunnen Alex en Bob helemaal geen huis vinden wat voldoet aan de eisen van de koppels.

Halverwege de zoektocht komt makelaar Alex vaak tot de conclusie dat ze met het budget niks kunnen vinden. Op mysterieuze wijze heeft het koppel dan opeens een extra budget van een paar duizend euro beschikbaar. En voilà, Alex vindt een huis wat perfect bij het koppel past. Maar waar komt dat budget vandaan?

Kijkers op Twitter snappen er niks van. Erfen de kandidaten opeens een flinke smak geld? Doen de ouders vaak een gulle donatie? Of hebben ze een goed gespekte spaarrekening?

Lees ook Meedoen aan ‘Kopen zonder Kijken’? Dit zijn de bijzondere criteria voor de deelnemers

Extra budget

Het Algemeen Dagblad ging op onderzoek uit. En ja, het komt met regelmaat voor dat ouders aan koppels geld schenken om tóch dat ene droomhuis te kunnen kopen.

Maar wat ook meespeelt is dat de deelnemers vaak al één of twee huizen hebben die ze willen verkopen. Met regelmaat wordt het huis met winst verkocht waardoor er meer budget beschikbaar komt voor een nieuw huis.

Je kunt ook niet zomaar meedoen aan Kopen zonder Kijken. Er zijn aardig wat criteria waar de deelnemers aan moeten voldoen. En helaas, als single maak je geen schijn van kans...

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: RTL

Merel DuitRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden