Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > #IkHebFlair > Hoofdredacteur Marije: ‘Je weet maar nooit wat morgen brengt’

Hoofdredacteur Marije: ‘Je weet maar nooit wat morgen brengt’

Hoofdredacteur Marije: ‘Je weet maar nooit wat morgen brengt’

Yay, de nieuwe Flair ligt in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (36), die met Franklin (36), zoon Kyano (10) en dochter Liv (6) in Purmerend woont. Deze week vertelt ze alles over haar tuin én lentekriebels. 

“Toen ik nog in Amsterdam woonde, droomde ik van een tuin. Het leek mij geweldig om gewoon de deuren open te gooien als de zon scheen en domweg de hele dag te genieten van het mooie weer. Destijds had ik alleen in de ochtend zon op het balkon. Dan plande ik mijn weekend zo dat ik dan in de ochtends op mijn balkon kon zitten en dan tegen een uur of 1, wanneer de zon achter het gebouw verdween, dreef ik het hele gezin uit huis. Een park, een terras, alles om maar optimaal van de zomer te genieten. En als we dan toch onverhoopt eerder thuis waren terwijl de zon nog optimaal scheen, dan voelde ik me als een vogel in een kooi.

‘Je weet immers maar nooit wat morgen brengt’

Misschien is het ook wel inherent aan wonen in Nederland. Die enorme drang om de zon te voelen. Te genieten zo gauw hij schijnt. Je weet immers maar nooit wat morgen brengt. Inmiddels heb ik al zes jaar een tuin. Oké, hij heeft het formaat van een postzegel en is voor negentig procent betegeld waardoor sommigen twijfelen of je het überhaupt wel een tuin mag noemen, maar man o man wat kan ik er nog steeds van genieten.

Lees ook
Hoofdredacteur Marije: ‘We fietsten met iets te veel wijn op en te hoge hakken aan naar Gerard Ekdom’

In maart wanneer de avonden lichter worden en de lente zich aandient, sta ik als eerste van de buurt al met groene aanslag reiniger de tegels te schrobben en de houten vlonders te boenen. Veel te vroeg koop ik al bloeiers voor in mijn potten om vervolgens weer lijdzaam te moeten toezien hoe ze na een onvermijdelijke nachtvorst hun kopje hebben laten hangen. En vorig jaar, toen na vijf jaar van ploeteren, bemesten, snoeien en een stortvloed aan lieve woordjes, de blauwe regen eindelijk in bloei stond liet ik bijna een traan van pure vreugde.

Het zijn deze kleine geluksmomenten die het leven zo mooi maken en voor mij bestaat er geen mooier seizoen dan de lente. Misschien ook wel omdat diezelfde tuin in de zomer van een klein stukje puur geluk, veranderd in een hoogoven en ik met twee kinderen en twee katten onverhoopt alsnog uit huis gedreven wordt, maar gelukkig; dat duurt nog even.”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 15. Deze ligt nu in de winkel. Bestellen kan hier.