Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > #IkHebFlair > Brief van de week: ‘Ze gaf me het gevoel dat ik altijd bij haar kon aankloppen’

Brief van de week: ‘Ze gaf me het gevoel dat ik altijd bij haar kon aankloppen’

Brief van de week: ‘Ze gaf me het gevoel dat ik altijd bij haar kon aankloppen’

Soms is het makkelijker om gevoelens op papier te zetten dan ze daadwerkelijk uit te spreken. Elke week wordt in Flair een ingestuurde brief van een lezeres gedeeld. Omdat deze mooie woorden hoe dan ook wat extra aandacht verdienen.

Werelddokter

Twee maanden geleden kreeg ik een brief in mijn bus waarvan mijn hart even stilstond: mijn huisarts, bij wie ik mijn leven lang patiënt ben geweest, stopte ermee. Ze ging met pensioen.Met de brief nog in mijn handen dacht ik terug aan alle keren dat ik bij haar langs ben geweest. Meer dan dertig jaar kon ik bij haar terecht. Ze hielp me als puber aan de pil, stelde me gerust toen ik een raar plekje op mijn huid zag, verwees me door als ze iets niet vertrouwde en gaf me het gevoel dat ik altijd bij haar kon aankloppen.

Lees ook
Brief van de week: ‘Er is nog te veel onbegrip rondom psychische ziektes’

Toen het even niet goed ging met mijn zus, die ook al van jongs af aan bij haar in de praktijk zit, ging ze onmiddellijk bij haar langs. Kortom: een werelddokter.

Door de huidige situatie zit een groot afscheidsfeest er niet in. Wat had ik haar dat gegund. In plaats daarvan stuurde ik haar een geweldig mooie, grote bos bloemen en natuurlijk belde ze me direct op om me daarvoor te bedanken. Ik hoop dat haar opvolger net zo vertrouwd gaat voelen als zij, en wie weet krijg ik ooit een dochter die over dertig jaar precies met zo’n brief in háár handen staat.

~ Femke

Ook iets delen? Stuur je brief naar flair@dpgmediamagazines.nl. Elke week wint één inzender deze mooie IK HEB FLAIR-armband, speciaal ontworpen en met de hand gegraveerd door kayasieraden.nl.

Beeld: GettyImages