Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Huishoudboekje > Huh? Tandpasta kun je dus ook gebruiken om déze 7 dingen schoon te maken

Huh? Tandpasta kun je dus ook gebruiken om déze 7 dingen schoon te maken

Huh? Tandpasta kun je dus ook gebruiken om déze 7 dingen schoon te maken

Dat het witte goedje op je tandenborstel prima werkt tegen vuil, tandsteen en ranzige geurtjes, dat weten we inmiddels. Maar wist je dat je tandpasta ook kunt inzetten om andere dingen dan je gebit te reinigen? 

Tandpasta gebruiken om te schoonmaken

 1. Schoenen
  Oké, voor je zwarte leren laarsjes heb je natuurlijk gewoon schoenpoets liggen. Maar wat dacht je van je witte sneakertjes? Een beetje tandpasta om de vuiligheid eraf te halen schijnt fantastisch te werken.
 2. Watervaste stift
  Ben jij (of je kleine) per ongeluk met watervaste stift over een whiteboard gegaan? Dan kun je boenen wat je wil, maar over het algemeen blijf je altijd een restje ervan zien. Behalve als je aan de slag gaat met tandpasta. Doe een beetje op een doekje, wrijf over het bord en hij schijnt weer als nieuw.
 3. Pianotoetsen
  Als je de piano vaker gebruikt hebt, zul je zien dat de witte toetsen een grijs laagje erop krijgen. Beetje ranzig, beetje gelig. Net alsof de piano zelf rookt. Maar met een sopje en heet water, krijg je het er niet af. Tandpasta does the trick!
 4. Inktvlekken uit kleding
  Een pen die openklapt boven je witte shirt of je kind die zich te buiten is gegaan met de gekleurde stiften op z’n nieuwe broek. Het is niet waar je op zit te wachten en die vlekken? Die krijg je dr vaak helemaal niet meer uit. Maar het schijnt dus zo te zijn dat tandpasta helpt? Je doet een klodder op de vlek, laat het uitdrogen en was het daarna.
 5. Strijkijzer schoonmaken
  Op zich geen idee wie dat zou doen, maar blijkbaar is het toch belangrijk: je strijkijzer schoonmaken. Als de onderkant daarvan viezig is geworden, dan kun je het (let op: hij moet wel afgekoeld zijn) met wat tandpasta oppoetsen.
 6. Vieze handen schoonmaken
  Is je man een garagehouder? Je kind een Picasso in de dop? Of werk je zelf nogal vaak met je handen in de aarde? Dan heb je vast gemerkt dat je met gewone zeep (of zelfs bijzondere zeep) de vlekken niet altijd van je handen krijgt. Was je handen eens met tandpasta, men zegt dat het helpt tegen vieze vlekken. En eh, als het niet werkt: ruiken ze in ieder geval wel lekker fris.
 7. Watervlekken op hout
  Heb je een perfecte houten tafel, zit er zo’n lelijke waterkring op. Tandpasta to the rescue: doe een dotje tandpasta op je vinger, wrijf met het hout mee net zo lang tot het hout warm voelt. Vervolgens haal je met een nat doekje de tandpasta van tafel en dan zou de vlek verdwenen zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: diyladieshub.com | Beeld: Getty Images